Mozart, Steps by Gigi Caciuleanu

Cand dansezi, esti pe taramul celalalt din basme, acolo unde coboara Fat-Frumos, conteaza ce se vede, dar conteaza mai ales ce e in adancuri. Esti ca in cerul lui Van Gogh..(Gigi Caciuleanu)

Mozart steps , teatru coregrafic

Mozart Steps este un spectacol de teatru coregrafic creat in exclusivitate pentru Teatrul National din Sibiu. Spectacolul prezinta confruntarea dintre doua universuri: muzica lui Mozart si dansul lui Caciuleanu. Coloana sonora a spectacolului propune o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralela intre muzica occidentala clasica si cea orientala a eternului Egipt, dupa un concept de Hugues Curzon si Ahmed al Maghreby pentru albumele Mozart l’Egyptien si Mozart in Egypt.

Vocea autorului

Suntem iubitii mei Toti Frati de rascruce. Impreuna cu voi Iubitelor surori intru carari pierdute din care ne-am nascut Acelasi rau ne duce prin vadurile cu mal ale celor multe Vrute si nevrute. Fiinte conjugate in vecii vecilor la imperfect. Inaintam gresind Si stagnam, sau si mai rau, de nu gresim. Atunci cand existam cu adevarat Suntem si predicat si subiect. Vinovatii cat muntii Cu totii caram sau ispasim. Ne uitam cu patima Sau privim cu teama la cer. Ne rugam la idoli pe care i-am plamadit din vise. Suntem frati de rascruci Surori intru spatii deschise inghesuiti cu totii intr-un ungher de univers pe care. Nestiindu-l Il credem la fel de sarman ca si noi Si stingher.

DansActorii

Sa dansezi singur pe scena e ca si cum ai fi singur pe lume, singur in fata stelelor, a papadiilor, a ta. Nu exista om mai singur pe lume ca un actor care dansează singur pe scena.(Gigi Caciuleanu)
Acest film va este oferit prin programul Catena pentru Arta
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu