Violonistul italian Uto UGHI si pianistul Bruno CANINO in concert la Ateneul Roman

Miercuri, 1 octombrie 2014, ora 11:00, la Palatul Cantacuzino, sediul Muzeului National George Enescu, Calea Victoriei nr. 141, va avea loc conferinta de presa dedicata concertului extraordinar sustinut de renumitul violonist italian Uto UGHI si de pianistul Bruno CANINO.

Evenimentul va avea loc tot miercuri, 1 octombrie, la Ateneul Roman, incepand cu ora 19.00 si este organizat de Ambasada Republicii Italiene in Romania in calitate de Presedinte prin rotatie al Consiliului Uniunii Europene, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Filarmonica George Enescu, in parteneriat cu Muzeul National George Enescu, Universitatea de Arte George Enescu din Iasi si Grand Hotel Continental.

La conferinta de presa vor participa: violonistul Uto UGHI, pianistul Bruno CANINO, E.S. Diego BRASIOLI, Ambasadorul Republicii Italiene in Romania, Cristina ANDREI, Directorul General al Muzeului National George Enescu, Prof. Univ. Dr. Atena-Elena SIMIONESCU, Rectorul Universitatii de Arte George Enescu din Iasi, Prof. Univ. Dr. Otilia-Laura VASILIU, Decanul Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii de Arte George Enescu din Iasi si Mihai STAN, Presedintele Asociatiei pentru Muzica, Arta si Cultura.

Cu aceasta ocazie, in cadrul conferinței de presa, va fi organizata ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi, Maestrului Uto UGHI. Titlul conferit de Senatul Universitatii, in urma demersurilor facute de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, va fi inmanat de Rectorul Universitatii iesene, Prof. Univ. Dr. Atena-Elena SIMIONESCU. Personalitatea si cariera Maestrului Uto UGHI, vor fi prezentate, in cadrul discursului Laudatio, rostit de Otilia-Laura VASILIU, decanul Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii de Arte ”George Enescu” din Iasi.

Maestrul Uto UGHI va sustine o scurta interventie muzicala in onoarea gazdelor si a celor prezenti.