Teatrul romanesc la Bucuresti si Chisinau

Timp de cateva zile trupa de actori a Teatrului National Mihai Eminescu s-a aflat la Bucuresti, cu ocazia lansarii unui proiect teatral de amploare Teatrul Romanesc la Chisinau si Bucuresti.

Patru spectacole in patru zile

Publicul bucurestean a avut ocazia sa vizioneze patru spectacole din repertoriul Teatrului Mihai Eminescu, acestea fiind: Amorul dantuie si feste joaca in regia lui Alexandru Vasilachi, spectacolul – document Copiii foametei. Marturii, in regia Luminitei Tacu, precum si 12 scaune si Hronicul Gainarilor, in regia lui Petru Hadarca. Spectacolul cu care a inceput turneul teatrului din Chisinau a fost Amorul dantuie si feste joaca dupa un scenariu realizat dupa patru dintre cunoscutele piese ale lui William Shakespeare, aduse in atmosfera de traditii populare si ritualuri pagane romanesti. In prezent trupa Teatrului Mihai Eminescu este alcatuita din 44 de actori profesionisti, care fac parte din trei generatii.

Artistii nostri la Chisinau

Acest proiect a fost lansat de catre Directorul General al TNME dl Petru Hadarca in colaborare cu Ion Caramitru, Directorul Teatrului National Ion Luca Caragiale din Bucuresti. Obiectivul de baza al proiectului fiind promovarea artei romanesti in cele doua tari. Incepand cu 23 septembrie curent pe scena Teatrului National Mihai Eminescu vor evolua actorii Teatrului National din Bucuresti I.L.Caragiale cu spectacolele: Dineu cu prosti de Fr.Veber, in regia lui Ion Caramitru, Micul Infern M.Stefanescu, regia – Mircea Cornisteanu si Sinucigasul de N.Erdman in regia lui Felix Alexa.