9G la TNB – Distopie. Shakespeare Remix

Teatrul National I. L. Caragiale Bucuresti, prin Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala Ion Sava, a lansat in luna ianuarie programul 9G - Noua Generatie.

Noua proiecte intra in finala.

Noua proiecte au fost selectate pentru etapa finala in cadrul proiectului 9G (Noua Generatie), care se adreseaza tinerilor creatori de teatru, absolventi ai facultatilor de profil, cu varsta pană in 35 de ani, neangajati in institutii de spectacol.

Selectia a fost facuta din cele 42 de proiecte inscrise. Echipa de selectie formata din Ilinca Tomoroveanu, Cristiana Gavrila, Masa Dinescu si Violeta Popa a retinut pentru discutiile finale 9 proiecte. Initiatorii proiectelor au beneficiat de toata logistica Teatrului National pentru a monta spectacolele la Sala Mica a teatrului. Spectacolele vor avea reprezentatii cu intrare libera, iar in urma confruntarii cu publicul si cu criticii de specialitate, se va decide ce spectacole raman in repertoriul teatrului.

Distopie. Shakespeare Remix

Spectacolul Catincai Draganescu deschide seria reprezentatiilor deschise, practic, repetitii cu public, in urma carora se vor trage concluziile finale. Este un spectacol despre putere in toate formele ei, o analiza construita modern, bazandu-se 100% pe textele lui Shakespeare, remixate de Catinca Draganescu. Un spectacol plin de intrebari despre om si natura lui violenta in continua adaptare cu evolutia societatii, care intentioneaza sa exprime vocea noii generatii de creatori de teatru.

Celelalte spectacole care vor putea fi vazute in cadrul programlui 9G la TNB sunt: ActOrchestra – teatru muzical – initiatorul proiectului: Emilian Marnea, Caprioare de Gabriel Sandu – regia Horia Suru, Copii de aruncat dupa Murakami, dramatizarea si regia Doru Dragoi, Dragoste in patru tablouri de Lukas Baerfuss – regia Elena Morar, Nunta in lumea veche – musical – regia Monica Ciuta, Organic, dupa Inutil de Saviana Stanescu – regia Andrei Majeri, Outcry sau Piesa celor doua personaje de Tennessee Williams – regia Iris Spiridon si Ziua in care nu se cumpara nimic de Kim Atle Hansen – regia Horia Suru.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Ema Nicola.