Ziua Mondiala a Teatrului la Palatul Sutu

Ziua Mondiala a Teatrului este un prilej de sarbatorire a Teatrului in nenumaratele sale forme. Teatrul este o sursa de divertisment si inspiratie care are puterea de a uni diversele culturi si popoare din intreaga lume. Dar el este mai mult decat atat, pentru ca poate educa si informa. Mesaj International 2010, Judi DENCH

Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu, marcheaza Ziua Mondiala a Teatrului (27 Martie 2015) cu piesa Vorbe, vorbe, vorbe Spectacolul se va juca marti, 31 Martie, la ora 19:00 (Bulevardul Ion C. Bratianu nr. 2).
5 texte de Dumitru Solomon, Regia: Delia Nartea
Cu: Luminita Bucur, Oleg Apostol, Alexandru Sinca
Scenografia: Mirela Traistaru

Proiectul Vorbe, vorbe, vorbe… s-a nascut din dorinta de a oferi unor tineri actori talentati – Luminita Bucur, Oleg Apostol si Alexandru Sinca – posibilitatea de a juca si de a se juca pe texte romanesti contemporane. Cele alese sunt 5 piese scurte de Dumitru Solomon: Cosmar, din volumul de schite dramatice si piese intr-un act Disparitia (Bucuresti, Editura Pentru Literatura, 1967), Superba, nevazuta camila, Orient-Expres, Vorbe, vorbe, vorbe… si Joc, din volumul Socrate (Bucuresti, Editura Eminescu, 1970).

De ce aceste texte? Simplu! Au cate doua personaje, au umor, finalul te surprinde, au un plan doi, replicile curg (Delia Nartea).
O joaca, deci – putin de-a metafizica, putin de-a suprarealismul, putin de-a absurdul. Amestecate cu farmec, ritm si chef de scena. Ingrediente suficiente pentru a face un spectacol agreabil.

Pret bilet intrare 20 lei.

Programul stagiunii de teatru la Palatul Sutu:
Marti 31 martie ora 19 – Vorbe, vorbe, vorbe
Marti 14 aprilie ora 19 – Hamlet II
Marti 28 aprilie ora 19 – Doua cuvinte
Marti 5 mai ora 19 – Noaptea vrajbei noastre