New York – Paris – Toronto – Intalnire la Bucuresti

Trei artisti recunoscuti international Gevork Chubaryan - Françoise Abraham - Costa Dvorezky din 3 colturi ale lumii New York – Paris – Toronto se intalnesc la Bucuresti pe simezele Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Este un proiect extraordinar sustinut de un mare colectionar si iubitor al artelor Jean Naturel care strabate lumea si descopera noi talente. Intrand in atelierele artistilor Gevork Chubaryan, Françoise Abraham si Costa Dvorezky i-a venit ideea de a-i aduce la Bucuresti. In acest fel Jean Naturel spera ca arta contemporana internationala sa fie mai accesibila si mai cunoscuta publicului bucurestean.

Gevork Chubaryan, nascut in Rusia, format si stabilit la New York, picteaza in mod abstract orasul in care traieste. Sculptorita Françoise Abraham este preocupata de eleganta si frivolitatea femeilor reprezentandu-le in toate lucrarile sale. Personajele pictorului Costa Dvorezky ne hipnotizeaza si ne atrag sa patrundem in panzele grandioase.

In deschiderea acestei minunate expozitii au vorbit Elena Tarziman, director general al Bibliotecii Nationale a Romaniei, Jean Naturel, initiatorul si sponsorul acestei expozitii, Radu Boroianu, Secretar de Stat in Ministerul Culturii, si Radu Varia, Membru de Onoare al Royal Scottish Academy.
Expozitia este deschisa la Biblioteca Nationala a Romaniei pana pe 12 octombrie 2013.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras.