STEAMPUNKER – Agregator de arta digitala si new media

Intre 3 – 5 aprilie 2015, la Palatul Stirbei, Art-PR Romania si Galeria ART A va invita la STEAMPUNKER, primul eveniment care mixeaza arta digitala si new media, stiinta si tehnica. Treizeci de artisti, cercetatori si ingineri in robotica, mecanica si inventica vor transforma parterul palatului intr-un spatiu vibrant, industrializat, un open space studio, in care vor avea loc expozitii, ateliere, performance-uri, prezentari si proiectii de film de arta.

Evenimentul va prezenta publicului: pictura, sculptura, metaloplastie, ceramica, bijuterie din materiale pretioase, banda desenata, ilustratie, arta digitala 2D, robotica, art gaming, fotografie suprarealista, fotografie alternativa( ambrotipie, cyanotipura, cibachrome, stereo-grafie) typography, arta video, sculpturi in bronz, marmura, metale grele lemn, si piatra, decoratii din piele, desen in smoala, sculptura in papier mache, metal pe panza, instalatii multimedia, tehnici mixte, arta obtinuta cu imprimante 3D, obiecte de mobilier cu detalii digitale dar si bijuterii, corpuri de iluminat steampunk, bobine Tesla si multe altele.

Artistii prezenti in eveniment vor fi: Misha Diaconu, Albert Sofian, Ionut Caras, Bast, Ioana Sopov, Paula Duta, Dominic Virtosu, Robert Obert, Alexandru Ciubotariu, Alin Neacsu, Cora Giodic Postelnicu, Razvan Stanciu, Adriana Vasile, Sorana Tarus, Ruxandra Papa, Tiberiu Chelaru, Aurelia Chiru, Dana Zbarcea, Antoaneta Zoltan, Andrei Dobanda, Alexandru Miclos, artistii Revistei Comics Romania, Muzeul Benzii Desenate, Time Escape, La Cercei, precum si Galeriile de Arta ART A, Danart si Odeon. Steampunker va expune un design de lumini inedit, construit de echipa Gentlemen Works.

Allkimik – atelier de fotografie – propune o alternativa la avalanșa de pixeli generata de democratizarea mediului, prin promovarea tehnicilor tradiționale, alternative de realizare de imagini fotografice, iar Fab Lab – atelier de creatie, design si productie 3D – va demonstra publicului importanta tehnologiei in arta contemporana.

Evenimentul promoveaza inovatia, gandirea libera si stiinta publicului si ii prezinta pentru prima data intr-o expozitie de arta contemporana pe inventatorul Theodor Milian si echipa Xprojects, participanti în 2012 la NASA Lunabotics Mining Competition. Vizitatorii vor putea vedea de aproape robotul autonom, de 40 de kg, destinat excavării solului selenar, expus in eveniment alaturi de alte lucrari de biomimetica si explorare aerospatiala. Vor fi prezenti si echipele de robotica si tehnologie de la Techies, Revista Stiinta si Tehnica, dar si inginerul Daniel Ghilinta – care va demonstra ca bobinele marelui inventator Tesla pot crea muzica!

Vineri, de la orele 19:00, Aurelia Chiru prezinta vernisajul colectiei Gotika. Tot vineri, de la 19:30, va invitam ,,Sand Art” – un moment artistic asigurat de Mariana Pachis, pe un background muzical live, unplugged, marca Lache Cercel Jazz Band!

Sambata, 4 aprilie, incepand cu orele 17.00, Art PR si Wacom invita participantii la eveniment la un workshop interactiv de ilustratie digitala, sustinut de Ioana Sopov si invitatii Steampunkeri.
Steampunker este un eveniment conceptualizat de Art-PR Romania, provocat de Grolsch, sponzorizat de Wacom, Cramele Rotenberg, Cumpana si Studio BAST si sustinut de: Muzeul Benzii Desenate, Arts United, Revista Comics Romania, Revista Stiinta si Tehnica, Techies, Artindex, Modernism.ro, Romania este Culta, Feeder.ro si Galeria de Arta Contemporana Artfooly.

Despre Art-PR Romania

Laborator de promovare neconvenţională a artei contemporane, digitale şi new media, fondat în 2014. Activitatea este dedicata promovarii artei moderne, underground, in modalitati neconventionale, dar si a relatiei stranse dintre arta, informatie si tehnologie, in scopul redefinirii culturii audiovizuale contemporane romanesti si gasirii unui punct de convergenta social. Echipa conceptualizeaza, planifica si aplica strategii new media de vizibilitate a artistilor romani din toate domeniile, atat pe plan national, cat si international.