Poduri Europene 2010

“Poduri Europene 2010”

La incheierea celei de a 8-a editii a taberei internationale de creatie feminina contemporana de la Eforie Sud va avea loc la Muzeul de Arta din Constanta vernisajul Expozitiei de Arta “Poduri Europene 2010”.

Cu acest prilej, vor expune alaturi de artistele participante la tabara de creatie (artiste din Germania, Turcia, Bulgaria si Romania) si reprezentante de seama ale artei contemporane romanesti, membre ale Uniunii Artistilor Plastilor si ale Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania (AFCAPR).

Lucrarile selectate pentru aceasta expozitie demonstreaza o dinamica a contrariilor, practica amestecul genurilor de arta, avand ca rezultat o expresie a libertatii de creatie in diverse maniere, forme si materiale. Este o arta a prieteniei, o arta a iubirii.

Admirand dimensiunea umana si artistica a pictoritelor si a sculptoritelor suntem incredintati ca nici o Istorie a Artelor sau Dictionar de Arta Moderna nu ar putea fi socotite complete fara a mentiona numele si operele lor.

“Reputatia acestor artiste, experimentatoare si promotoare neobosite in arta, ii obliga in viitor pe conservatorii de arta sa le consacre mai multe expozitii, iar pe criticii de arta sa le mentioneze din ce in ce mai pe larg in lucrarile de specialitate, pana cand personalitatea si valoarea lor vor fi pe deplin recunoscute,” declara Rodica Xenia Constantin, presedinte AFCAPR.

FUNDATIA FILDAS ART, sponsor unic si organizator, a facut eforturi pentru mentinerea continuitatii taberei in ciuda etapei economice dificile pe care o traversam. FILDAS ART urmareste astfel o crestere a interesului pentru creatiile artistice si sprijina cunoasterea artistelor femei din Europa.

Va invitam sa onorati cu prezenta dumneavoastra vernisajul expozitiei “PODURI EUROPENE 2010” care va avea loc la Muzeul de Arta din Constanta, miercuri 9 iunie, ora 17.30.

Expozitia va fi deschisa zilnic intre orele 11.00 – 19.00 in perioada 9 – 30 iunie 2010.