In atelierul lui Luca Maiorescu

Nascut in Los Angeles in 2003, Luca Maiorescu este un tanar artist in plina ascensiune, preocupat sa transmita prin picturile sale idei majore despre lume. In acelasi timp se pregateste intens sa devina arhitect, inspirat in plansele pe care le deseneaza de marii arhitecti Ion Mincu, Jean Nouvel si Ricardo Bofill.

Luca Maiorescu a inceput sa picteze de la varsta de 4 ani, cand fiind la gradinita picta mereu peste tot. Atunci a participat la concursuri pe care le-a castigat, dovedind astfel talentul sau innascut. In continuare a mers la Galeria Basil unde a invatat mai multe tehnici picturale si astfel a inceput calatoria sa in lumea artelor.

In anul 2016 a participat cu o lucrare de gravura la expozitia intineranta "Ex-Libris Brancusi", o expozitie dedicata celebrului sculptor.

Studiind cativa ani in Miami, a fost indrumat de profesorii sai sa experimenteze cu diferite materiale si tehnici. Marturiseste ca cel mai mult s-a dezvoltat in Statele Unite ale Americii, incurajat fiind de profesorii de acolo sa-si exprime ideile referitoare la istoria recenta a Romaniei si a traditiilor romanesti.
In plina formare ca artist si arhitect, Luca Maiorescu si-a expus deja picturile in galerii din Miami si Bucuresti, la Galeria Senso, fiind admirat pentru modul in care-si exprima liber ideile. Pasionat de calatorii si istoria lumii, atent la arhitectura oraselor, ii place sa fotografieze imagini inedite pe care apoi le combina in picturile sale.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras