Pianisti pe „Drumul spre celebritate”

Luni 6 aprilie 2015, in Sala Scoartelor din Palatul Mogosoaia a debutat editia a VI-a a Concursului „Drumul spre celebritate”, proiect educational organizat de Radio Romania Cultural, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Asociatia “Pro Valores”, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ExcesMusic. La acesta prima etapa invitata speciala fost Verona Maier.

Ca spectatori si jurati au participat 90 de elevi ai Scolii gimnaziale nr. 56 “Jose Marti” si ai Colegiului National „Tudor Vianu”, care, intr-o saptamana de „scoala altfel” au incercat sa profite de programul „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

Etapa dedicata pianului a fost castigata de Ionut Gabriel Diaconu, care a impresionat prin interpretarea unor lucrari de: Beethoven, Liszt si Stravinski. El a obtinut 46 din cele 180 de puncte oferite in egala masura de publicul alcatuit din elevi si de juriul de specialitate, prezidat de Sorina Goia – Redactor Sef Radio Romania Cultural. Ionut Gabriel Diaconu. Are 16 de ani si este elev al Colegiului National de muzica George Enescu. A obtinut numeroase premii la concursuri nationale si la Olimpiadele de muzica. Anul trecut a castigat premii I la concursulrile Victor Giuleanu, Tinere talente si Pro Piano. De asemenea s-a perfectionat la cursuri de maiestrie sustinute de Eduard Kuntz si Constantin Sandu.

Urmatoarea etapa a concursului „Drumul spre celebritate” s-a desfasurat pe 7 aprilie. A fost o etapa dedicata instrumentelor de suflat din lemn. La competitie, in urma preselectiilor, au participat tineri muzicieni din Campulung Muscel, Radauti, Constanta si din Republica Moldova. Invitat special a fost clarinetistul Emil Visenescu, solist instrumentist al Filarmonicii „George Enescu”.

Asadar sunteti invitati sa participati si de-acum incolo la descoperirea tinerilor muzicieni talentati de astazi si sa fiti martorii Drumului lor spre celebritate, intr-un proiect coordonat de Sebastian Craciun, Presedintele Asociatiei Cultural Sportive Pro Valores

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Radio Romania Cultural, Asociatia Culturala “Pro Valores”, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si ExcesMusic

Parteneri: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, prin programul Oportunitati la tine acasa, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti, Afi Palace Cotroceni.

Parteneri Media: Radio Romania Muzical, Sapte seri, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Onlinegallery.ro, Calendar evenimente, Ziarul Metropolis, SensoTV.