Formula 3 – Observator cultural

In cadrul seriei Formula 3, revista Observator cultural i-a avut ca invitati pe eseista, poeta si traducatoarea Irina Mavrodin, pe poetul, traducatorul si publicistul Michael Astner si pe actorul Vlad Ivanov. Evenimentul a avut loc la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, in incinta Librariei Carturesti.

Invitatii au sustinut lecturi publice si au raspuns la intrebarile redactorilor Observatorului cultural (Iulia Popovici, Doina Ioanid). Irina Mavrodin -autoarea Spatiului continuu – a vorbit despre rolul jucat de eseu de-a lungul unui anume “segment” din existenta ei, cel de poeta si traducatoare, despre literatura ca arta-suma a tuturor preocuparilor auctoriale, fie ca acestea se refera la traducere, scriere de eseuri, teorie literara sau poezie, despre aspectele profund semnificative, „capcanele“ si bucuriile specifice profesiunii de traducator.

Vlad Ivanov a evocat experienta din timpul filmarii la Politist, adjectiv, precum si momentul dublarii vocii in filmul documentar de animatie Crulic – drumul spre dincolo. Actorul a vorbit despre cele mai interesante colaborari cu regizori de teatru – Andrei Serban, Alexandru Tocilescu sau Mihalis Kakogiannis.Dupa ce a citit din volumul de poezie Tara transformata-n vant, Michael Astner a povestit despre statutul sau de scriitor bilingv, de creator care apartine deopotriva spatiului limbii germane si celui al limbii romane.