Femeia care si-a pierdut jartierele – Teatrul de Comedie

Spectacolul lui Silviu Purcarete - Femeia care si-a pierdut jartierele de Eugène Labiche, o productie a Teatrului de Comedie - a generat deschiderea unui nou spatiu de joc, spatiu inaugurat in luna august. E "un teatru al teatrelor" organizat intr-un pavilion de la ROMEXPO. O sala de teatru bine dotata, cu peste 400 de locuri, unde se poate juca pe parcursul intregului an.

Spectacolul regizat de Silviu Purcarete este o reluare a montarii sale de la Teatrul din Limoges (Franta) in care Horatiu Malaele a jucat in limba franceza. Prima reprezentatie a spectacolului de la Teatrul de Comedie a avut loc anul trecut la Festivalul de Teatru de la Sibiu, dupa care s-a mai jucat o singura data, in Bucuresti, la sala cea noua a teatrului.

Dat fiind acest spatiu atat de ofertant de la ROMEXPO, Femeia care si-a pierdut jartierele ar putea avea viata lunga caci, dupa cum preciza Malaele, spectacolul “e acum aca¬sa la el si aici va fi un loc de pelerinaj teatral”. Decorul este identic cu cel de la Limoges, Teatrul de Comedie cumparand recuzita de la francezi. Muzi¬ca, specifica, am putea spune, este compusa de Vasile Sirli si este interpretata, la tobe si la fie¬rastrau, de Lucian Maxim. Purcarete spune ca a imaginat spectacolul “ca pe o farsa dansanta pe un parchet lucios pe care aluneca artisti si mo¬bile burgheze fantomatice”. E un “vodevil lejer, plin de gratie frantuzeasca, nu lipsit de delicioase si inofensive obscenitati”.