De Mos Nicoale copiii ofera cadouri copiilor la Excelsior

Moş Nicolae va fi aşteptat în acest an de copii, la Teatrul Excelsior, după unul dintre cele mai îndrăgite spectacolele din repertoriu – Cocoşelul neascultător.

Duminică, 7 decembrie, la ora 11.00, cei mici sunt invitaţi la spectacol, dar şi la o activitate care le este dedicată şi care îi vizează într-un mod cu totul şi cu totul special: publicul acelei dimineţi va fi alcătuit dintr-un grup de copii din medii defavorizate cărora li se vor alătura copii şi familii bucureştene. Preţul biletelor pentru copiii acestor familii constă într-o jucărie oferită celor pentru care este dificil, câteodată chiar imposibil, să găsească liniştea şi fericirea mult aşteptate în preajma Sărbătorilor şi cu care se vor întâlni la teatru.

Evenimentul din data de 7 decembrie face parte dintr-un nou program conceput şi iniţiat de Teatrul Excelsior – Povestea vine la tine al cărui scop este ca, printr-o serie de evenimente şi acţiuni dedicate copiilor şi tinerilor defavorizaţi, să facă un pas spre integrarea lor în societate, să transforme anormalitatea în normalitate, prin acceptarea diferenţelor şi educarea societăţii în acest sens.
Aşadar, având ca partener Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Teatrul Excelsior demarează programul Povestea vine la tine, prin acest prim proiect, oferind copiilor posibilitatea unei întâlniri aparte. Publicul din dimineaţa zilei de 7 decembrie, format din preşcolari şi şcolari, va fi invitat, la finalul spectacolului, să petreacă ceva timp împreună, printr-o serie de jocuri şi activităţi special imaginate pentru ei. Ziua pe care o vor petrece la Excelsior se va încheia prin oferirea de cadouri copiilor din medii defavorizate, care au participat la eveniment.

Cocoşelul neascultător este unul dintre spectacolele de tradiţie ale teatrului, care se joacă pe scena de la Excelsior încă din 1990. Spectacolul ilustrează atât pericolul la care sunt supuşi cei care se lasă pradă propriilor slăbiciuni, cât şi puterea iertării şi a prieteniei de a transforma obstacolele întâlnite în lecţii valoroase privind responsabilitatea fiecăruia pentru faptele sale. Regia poartă semnătura lui Ion Lucian şi Victor Radovici, scenografia este semnată de Ștefan Pârvulescu, iar muzica de Vasile Menzel.

Aşadar, copiii cu vârste între 3 şi 9 ani sunt invitaţi să petreacă de Moş Nicolae într-un cadru special, alături de copii care au nevoie de prieteni şi de căldura umană pe care Sărbătorile de iarnă o pot oferi.

Bilete pentru părinţii însoţitori se găsesc la Casa de bilete a Teatrului Excelsior. Copiii au acces la spectacol în baza unei jucării.
Detalii despre spectacolele Teatrului Excelsior pe http://www.teatrul-excelsior.ro.