Constantin Abaluta I

Autor a peste 20 de carti de poezie, Constantin Abaluta se declara profund dezamagit de conditia scriitorului roman si de faptul ca statul ignora in continuare actul de cultura. Discret, elegant, inzestrat cu o rafinata inteligenta, Constantin Abaluta este un important reprezentant al generatiei literare 70.

Nascut intr-o familie de intelectuali, crescut intr-o atmosfera in care lipsea comunicarea, Constantin Abaluta a fost un copil singuratic si, mai ales, insingurat, impresionat de imensitatea cladirii circului din Colentina si a numeroaselor maidane care o inconjurau in acea perioada. Mai tarziu, sentimentul spatiilor goale avea sa devina o dominanta in opera scriitorului.

Pasionat de pictura, grafica si desen, Constantin Abaluta a urmat cursurile Institutului de Arhitectura, organizandu-si, in anul 1969, prima si de altfel singura expozitie de pictura, la Casa Scriitorilor din Bucuresti.

Autor a peste 20 de carti de poezie (ultima “Cartita lui Pessoa” primind premiul Uniunii Scriitorilor pe anul 1999), 7 traduceri, 3 carti de proza si o antologie critica in doua volume despre poetii generatiei ‘60-’70, Constantin Abaluta se declara profund dezamagit de conditia scriitorului roman si de faptul ca statul ignora in continuare actul de cultura.

Discret, elegant, inzestrat cu o rafinata inteligenta, Constantin Abaluta este un important reprezentant al generatiei literare 70.