Tineri Artisti – Ceramica si Sticla

Expozitia Tineri Artisti – Ceramica si Sticla face parte din evenimentele organizate in cadrul Bienalei Internationale de Ceramica Cluj, editia a II-a. Expozitia prezinta lucrarile studentilor ceramisti de la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca, si de la Universitatea de Arte Bucuresti. Expozitia este deschisa pana pe 28 octombrie 2015 la Galeria Horeb, Str. Tarnavelor nr. 4, Cluj-Napoca.

Bienala Internationala de Ceramica Cluj, editia a II-a

Iata-ne in fata celei de-a doua editii a Bienalei Internationale de Arta Ceramica care trebuie relationata inevitabil cu experienta primei sale editii organizate in 2013, eveniment cultural care a oferit in premiera publicului clujean, privilegiul confruntarii cu anvergura performantelor creative exersate la nivel planetar ale ceramicii artistice contemporane.

Prin diversitatea optiunilor tehnice, formal- expresive si conceptuale aceasta bienala atragea atentia asupra potentialului inepuizabil de exprimare al acestei arte practicate de milenii, care se manifesta in acest moment, nu doar prin interconexiunea unor tendinte majore ale domeniului, deja cuantificate, dar si printr-un caleidoscop de organisme insolite, rebele oricarei integrari, de obiecte cu semantica multipla aflate intr-o propensiune transgresiva continua.

In sfarsit, sa avem in vedere ca o expozitie de asemenea complexitate nu este doar „un spatiu de conversatie culturala intre meridiane planetare, ci implicit si un proiect paideic, socio-cultural ce isi asuma un contract cognitiv menit sa provoace imaginarul, sa educe si sa modeleze sensibilitatea publicului receptor. Ar urma drept consecinta, sa ne intrebam cum va intampina de asta data, publicul iubitor de arta cea de-a doua editie a Bienalei Internationale de Arta Ceramica? (Prof.univ.dr. Cornel Ailincai, Presedinte a Fundatiei Ceramart)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.

Realizator: Bogdana Contras
Fotografii: Sebastian Oros