Conferinta Festivalului International de Film NexT 2011

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 6-10 aprilie, in Bucuresti, si isi asteapta publicul cu filme noi si incitante, cu evenimente si invitati de seama. Cinematograful Scala ramane, ca si la editiile anterioare, locatia principala a evenimentului.

NexT 2011 va insemna o competitie puternica, programe in afara competitiei deja traditionale dar si cateva sectiuni nou-noute, prezentate in premiera. Mai mult decat atat, din programul NexT nu vor lipsi seminariile la care sunt invitati toti cei care doresc sa se intalneasca cu nume marcante ale cinematografiei autohtone si internationale.

Astfel, intre 6-10 aprilie, publicul NexT va putea viziona scurtmetraje din sectiunile Oscars Night, Necenzurat, New Trends, New Tehnologies, NexT Kids, They were NexT generation too, Festival Friends etc.

Filmele selectionate in competitie vor concura pentru Trofeul NexT, Premiul «Cristian Nemescu» pentru cea mai buna regie, Premiul «Andrei Toncu» pentru cea mai buna coloana sonora, Premiul pentru cel mai bun film romanesc si Premiul publicului. Ca de obicei, realizatorii filmelor din competitie vor fi prezenti la Bucuresti, pentru intalnirea cu publicul NexT.

Competitia NexT va cuprinde maximum 30 de titluri selectionate, dintre cele peste 1000 inscrise, de criticul de film Andrei Gorzo in colaborare cu Irina Trocan. Studenta in anul II a sectiei de Comunicare Audiovizuala din cadrul UNATC.