Placerile vietii – Festivalul Dilema Veche 2011

Festivalul Dilema veche, desfasurat la inceputul lunii octombrie in Cetatea Alba Iulia, este o pledoarie pentru „placerile vietii“. Programul a cuprins ateliere de gatit, dezbateri, concerte, spectacole de teatru si de dans, vizionarea unui film in premiera mondiala.

Festivalul Dilema veche a adus la Alba Iulia cateva dintre numele mari ale culturii romanesti. Cetatea a devenit pentru trei zile mult mai animata si mai plina de viata ca de obicei. Dezbateri, concerte, ateliere de gatit, dans contemporan, caricatura sunt cateva dintre evenimentele oferite de organizatori.

De 18 ani, revista Dilema Veche se straduieste sa creeze o comunitate de oameni care reflecteaza asupra lumii din jurul lor, care au opinii si stiu sa le argumenteze, dar stiu – in egala masura – sa asculte si sa respecte opiniile altora.

“La majorat, ne-am gindit ca s-ar cuveni sa comunicam si altfel cu publicul nostru, sa le dam cititorilor si alte posibilitati de a-si manifesta apartenenta la aceasta comunitate de oameni care incearca sa parcurga „tranzitia“ pastrindu-si normalitatea, umorul, zimbetul. Asa ca am organizat un festival. In lume e ceva obisnuit, in Romania e o noutate: un festival organizat de o revista, care aduna in jurul unei teme scriitori, muzicieni, artisti, lideri de opinie. Iata ce a iesit!” a spus Mircea Vasilescu, Redactorul sef al revistei.