Ioana Lavinia Streinu – expozitie de pictura

Vernisajul expozitiei personale de pictura a Prof. Dr. Ioana Lavinia Streinu a fost gazduit in foyerul Teatrului Tony Bulandra din Targoviste. Un eveniment remarcabil care a monopolizat atentia publicului iubitor de arta, de teatru si de frumos, a specialistilor, a artistilor plastici din oras, dar si a mass-media.

O artista desavarsita si o profesoara speciala

Evenimentul a fost prezentat de Eusebiu Spinu, presedintele filialei Constanta a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, iar curator a fost profesorul Bogdan Pantu. Intermezzo-urile muzicale au fost sustinute de cvintetul Caprice (Hortensia Orcula – vioara, Mariana Mustatea – vioara, Anca Sarbu – vioara, Gabriela Panaitiu – viola si Gerda Stoina – violoncel).
La vernisaj i-au fost alaturi artistei Ioana Lavinia Streinu, profesoara la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucuresti, elevii sai (clasa a XII-a, de pictura), dar si directorul adjunct, Prof. Dr. Adrian Curcan.
Pictorita, care este si inspector scolar Arte Vizuale in cadrul ISMB a fost recent la Bruxelles protagonista, alaturi de elevii sai, a unui alt eveniment remarcabil: vernisajul expozitiei de pictura gazduite de superba Sala Atrium din incinta Comitetul Economic si Social European, CESE. Evenimentul sponsorizat de Fildas Art, initiat si promovat de Prof. Mihai Manoliu, membru in Comitetul Economic si Social European s-a intitulat sugestiv Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de futures odysséeys / So long ago in the future dreams for future odysseys / A fost candva, demult, in viitor. Vise pentru odiseele viitoare.

Despre Ioana Lavinia Streinu

Ioana Lavinia Streinu s-a nascut in Drobeta Turnu Severin si a absolvit Academia de Arta Bucuresti Sectia Arte Plastice – pictura de sevalet promotia 1999.
Din 2001 este Membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania (UAPR), iar din 2008, Doctor in Arte Vizuale. Este profesor de pictura la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucuresti si inspector scolar pentru Arte Vizuale in cadrul ISMB.
A fost prezenta cu lucrarile sale la numeroase expozitii de grup si simpozioane Galeria ¾ TNB (1999), Salonul Municipal de Arta Bucuresti, T.I.A.V. Bucuresti (1999 – 2002), Galeria Apolodor, Dr. Tr. Severin („Propuneri”, 2001), Salonul National de Arta World Trade Plaza – Ape si Oglinzi, Eternul Feminin, Lumini de toamna, Paradis si Infern, Oameni si alte animale, Young Art (2001), Salonul Municipal de Arta – Galeria Artis (2003), Galeria Metopa – Pitesti, Galeria Senso – Dialoguri (2005), Saloanele Moldovei – Bacau (2005, 2006), Bienala Internationala de Arta, Arad (2007). Galeria Occident- grup 22/11, World Trade Plaza – Feminin, feminitate, Bienala Internationala de Arta Buzau, Salonul de pictura mica Galeria Caminul Artei (2008), Salonul National Atitudini contemporane, Bienala Internationala de Arta Arad, Atitudini Medievale Bucuresti, Curtea Domneasca (2009), Salonul Mic Bucuresti, Caminul Artei, Curtea Domneasca (2010), Galeria Europe, Brasov (2008 – 2011), Bienala de la Varna (2014) si Bruxelles – Peisaje (2015). Dintre expozitiile personale amintim: Peisaje Interioare II – Muzeul Literaturii Romane (2000 – 2001), Propuneri – Palatul Theodor Costescu (2003), Nimic despre frica – Galeria Selari (2005), Tuse instreinate—Art Jaz Club- Bucuresti (2006), Dincolo de peisaj – Galeria de Arta Tg.Jiu, Dincolo de peisaj II – Galeria de Arta Ramnicu Valcea (2007), Sinergii plastice – Galeria Orizont Bucuresti (2010), Peisaje – Constanta, Tulcea, Belgrad, Bruxelles (2012 – 2015)
Expozitia poate fi vizitata in perioada: 25 aprilie 2015 – 25 mai 2015.
Evenimentul a fost sustinut de Uniunea Artistilor Plastici din Romania (UAPR).
CATENA Grup, prin Programul Catena pentru Arta a fost sponsor al evenimentului.
SENSO TV a fost PARTENER MEDIA al evenimentului.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros