Fortareata nebunilor de George Arion

George Arion a lansat chiar in ziua in care a implinit 65 de ani, volumul "Fortareata nebunilor", aparut de curand, la Editura ”Tritonic”, in colectia ”Crime Time Publishing”. Poet, prozator, eseist, libretist si publicist cunoscut si extrem de apreciat, acesta a lansat cel de-al cincilea roman politist care il are ca personaj principal pe celebrul Andrei Mladin protagonist al romanelor "Atac in biblioteca", "Profesionistul", "Pe ce picior dansati?" sau "Trucaj" si erou al serialului de televiziune "Detectiv fara voie", difuzat in 2001, cu recorduri de audienta.

Criticul Alex Stefanescu, fost coleg de facultate cu maestrul romanelor politiste de la noi a spus ca ste cel care a auzit primul de Andrei Mladin si ca romanul “Fortareata nebunilor” este un succes al literaturii romane de azi. Cartea “este foarte bine construita, foarte bine scrisa, este imprevizibila… Asta pentru mine e o mare calitate a literaturii, nu numai politiste, sa fie impredictibila[…] Din punct de vedere editorial, din punct de vedere al librarilor poate fi prezentata ca un thriller, ca un roman politist, detectivistic, un roman de mistere, legat de viata oculta a umanitatii, dar, de fapt, dincolo de toate astea este o carte foarte buna, un roman foarte bine scris” – a mai spus criticul.

Romanciera Daniela Zeca a afirmat, ca il cunoaste pe detectivul-personaj dintr-o “incursiune scurta si precisa pe care a facut-o in urma cu un deceniu in mentalul tutorelui sau, George Arion”.

Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si director al publicatiilor ”Flacara”, George Arion a marturisit ca Andrei Mladin este cel mai rasfatat personaj din literatura romana despre care au scris numerosi critici literari, a fost protagonistul a doua filme, fiind intruchipat pentru marele ecran de Florin Calinescu si Serban Ionescu, a fost personaj de opera, compusa de Liana Alexandra, s-a constituit un club al fanilor lui. “S-a maturizat, dar este la fel de insetat de adevar si dreptate, mereu gata sa-si puna in pericol si viata pentru a le afla, este la fel de ingenios si plin de omenie, la fel de brav si de intransigent. Nu l-au parasit umorul si ironia, din care si-a facut o pavaza de la inceput”, a spus Arion.

“E o intamplare ca lansez aceasta carte astazi, cand implinesc aceasta varsta. Varsta este frumoasa pentru ca am implinit-o. Indifernt ce varsta implinesti inseamna ca te afli inca pe planeta asta, o planeta care-ti ofera si mari bucurii si mari tristeti”.

Oana Georgescu