Dan C. Mihailescu despre “Savoir-vivre”

In atmosfera plina de eleganta de la Maison de la porcelaine, Dan C. Mihailescu a prezentat cartea Savoir-vivre de Sabine Denuelle, aflata la a doua editie la Editura Ponte.

Subtitlul cartii este Mica enciclopedie de stil si eleganta, titlul original fiind Le petit Larousse du Savoir-Vivre.Despre aceasta carte Dan C. Mihailescu spunea ca te poarta de la “eroismul livresc si patima culiselor, la foamea de firesc si setea de frumusete”.

Eleganta si rafinament in comportamentul cotidian, dar si in ocazii pline de pretentii. Doua sute cincizeci de articole, prezentate alfabetic, grupate in noua mari categorii: modul de exprimare si comunicarea, bunele maniere la masa, la birou, in calatorie, la spectacol, la muzeu, la reuniuni pretentioase si la cele mai importante evenimente din viata. Veritabil tezaur de informatii savuroase si utile, enciclopedia trece in revista uzantele si particularitatile de comportament din lumea intreaga, astfel incat veti putea face fata oricaror circumstante, oriunde v-ati afla.