PRIMUL AJUTOR EP. 8

PAGINI DIN ISTORIA UMORULUI (3)

(continuare)

ZIUA MONDIALA A RASULUI

Vesti bune pentru oamenii care apreciaza umorul si pentru cei care fac din cultivarea umorului un mod de viata spiritual sanatoasa.

Putini au auzit de Ziua Mondiala a Rasului.

Ziua Mondială a Râsului se sărbătorește în prima duminică a lunii mai a fiecărui an.

Cu această ocazie se organizează evenimente care stârnesc râsul, precum spectacole cu clowni, picturi pe față, prezentări de povești, spectacole de teatru de păpuși, concursuri de baloane și ședințe de râs colective.

Inițiativa de organizare a acestui eveniment, îi aparține doctorului indian Madan Kataria, care a constatat ca râsul sporește capacitatea de concentrare și rezistența la efort, crește încrederea în propria persoană și îmbunătățește relațiile cu cei din jur, fapt publicat în 1995, când savantul a scris un articol intitulat“Laughter, the Best Medicine” (“RÂSUL, CEL MAI BUN MEDICAMENT”).

Explicația constă în faptul că râsul favorizează în mod natural respirația, ca și cântatul, tușitul și strănutatul, care împinge expirarea dincolo de limita respirației de bază, producând o inspirare mai profundă, cu o pauză de respirație mai lungă decât în momentele de relaxare, iar expirația este prelungită, contribuind la buna oxigenare a tuturor țesuturilor din corp.

Incercati sa organizati si sa sarbatoriti , la orice nivel , aceasta zi benefica pentru spiritul si trupul dumneavoastra si , intre timp , luati inca o pastila de Andonevralgic !

Surse : Wikipedia

Realizator : Corina Voicu