Vernisajul expozitiei Junkyard Symphony de Edith Torony

Marti, 26 septembrie 2017, ora 18:00 va invitam la Galeria de Arta SENSO (Bd. Unirii nr. 15, Bucuresti) unde va avea loc vernisajul expozitiei ”Junkyard Symphony” a artistei Edith Torony.
Junkyard este un fel de Recycle Bin al memoriei, al inconstientului… Un fel de arheologie personala sub forma unui peisaj haotic, populat cu tot felul de obiecte pe care le respingem, de care nu mai avem nevoie, reprezentari abstracte, alteori cu origini in figurativ, intotdeauna la limita. O frumusete aparenta a tot ce e reziduu, al ambalajului atragator, dar lipsit de continut. Un spatiu dezolant, invadat de tot ce nu ne mai trebuie in atotputernicul consumism contemporan – Edith Torony, artist vizual.
Originara din Timisoara, Alexandra Edith Torony a absolvit Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Vest Timisoara, are un Master in domeniu si este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, sectia Pictura, Filiala Timisoara, din anul 2011.
Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, sponsor al tuturor evenimentelor gazduite de Galeria SENSO.
Prezinta: Dr. Doina Pauleanu, istoric si critic de arta, director al Muzeului de Arta din Constanta.
Expozitia poate fi vizitata in perioada 26 septembrie 2017 – 20 octombrie 2017, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00 si sambata intre orele 12.00 -18.00.
In luna septembrie, Galeria de Arta Senso din Bucuresti a reprezentat Romania la cea de-a IV-a editie a Targului International de Arta POSITIONS Berlin Art Fair din cadrul BERLIN ART WEEK din Germania, participand cu artistii Edith Torony, Nicolae Moldovan si Ion Anghel.
Edith Torony s-a numarat printre artistele din Romania, Belgia, Liban, Bulgaria participante la Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana PODURI EUROPENE de la Eforie-Sud din luna iunie. Tot atunci, Expozitia Internationala a Femeilor Creatoare PODURI EUROPENE, editia a XV-a, jubiliara a fost gazduita in salile Muzeului de Arta din Constanta.
Culoarea este pentru Edith Torony un instrument indispensabil de reprezentare: intensa pana la stralucire, uneori chiar electrica, poate fi transparenta, diafana sau umbrita de tensiuni; vie, dezinvolta, fixeaza, delimiteaza si unifica, analizeaza ori abstrage, nuanteaza, valoreaza, transmite sau sugereaza. (…) Daca periferia urbana este astazi dezolanta, nu la fel se intampla si cu spatiul tablourilor din aceasta expozitie, adevarat topos atopos (loc-fara-de-loc) al imperfectiunilor si vulnerabilitatilor noastre, inregistrate de artista cu un interes lipsit de patetism. Compozitii cu orizonturi care acapareaza intreg formatul panzei, lucrarile grupate de Edith Torony in aceasta serie sunt populate cu obiecte, fragmente uneori bizare sau forme inventate, lumini, umbre si penumbre, pete, linii, volume, cele mai multe fara acoperire figurativa – Dr. Doina Pauleanu, critic de arta, Directorul Muzeului de Arta Constanta.
Acest eveniment continua seria manifestarilor de succes gazduite de Galeria Senso de la inceputul anului, precum expozitiile Trei ipostaze stilistice… Anca Boeriu, Ana Ruxandra Ilfoveanu si Letitia Oprisan, De la sacrificiu la speranta (Mihai Topescu), Deprindere in metal si sticla (Ileana Dana Marinescu) sau lansarea albumului tapiserie al artistei Cela Neamtu.
Galeria SENSO a participat si la Targul ART SAFARI 2017, unde a promovat lucrarile artistei Ana Stefania Andronic BUZU, fiind lansat si albumul de arta #motion blur, un proiect editorial realizat tot cu sprijinul fundatiei FILDAS Art si al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta.
Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei noastre, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru arta – prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2017, cu acelasi succes evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor – Galeria de Arta SENSO.