Publicul tanar bucurestean este invitat, saptamana aceasta, la Teatrul Excelsior pentru a viziona o serie de spectacole produse de Teatrul „Mihai Eminescu”, respectiv Brusc Teatru, ambele din Botosani.
Spectacolul Clubul Etichetelor, pe un text de Ilinca Anamaria Prisacariu, regizat de Lenus-Teodora Moraru, este „un spectacol care se muleaza pe tine, indiferent de varsta. Fie ca esti elev, profesor sau parinte, ai nimerit in clubul perfect”, se precizeaza pe pagina web a Teatrului „Mihai Eminescu”.
Cinci pusti de liceu, total diferiti, care nu se cunosc intre ei, sunt nevoiti sa petreaca o zi intreaga impreuna in camera de detentie, fara telefoane mobile, fara Facebook, selfie-uri sau Candy Crush. Nu si-ar fi imaginat nimeni ce se va intampla la sfarsitul zilei cu un #geniu, o #printesa, un #sportiv, un #nebun si o #ciudata. Surpriza are loc atunci cand apar in fata ta #profu’ si #femeiadeserviciu care isi deschid sufletul si iti ofera o lectie despre sinceritate. Sau tu le oferi lor, pana se ajunge la punctul in care toata lumea invata de la toata lumea si fiecare are cate o revelatie care ii schimba viziunea despre ceea ce se intampla in jurul sau.
Lenus-Teodora Moraru, regizoarea spectacolului, declara:
Textul apartine unei eleve care deja are la activ cateva reusite in materie de dramaturgie. Este vorba de Ilinca Anamaria Prisacariu, de la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Botosani. De fapt, pe seama unei idei preexistente, autoarea a creat o structura curajoasa, cu scene si personaje inedite.
Este un spectacol incomod, incomod pentru toata lumea, pentru toti cei care aplica “etichete”, indiferent ca sunt elevi, profesori sau parinti.
Se intampla, uneori, sa spunem ceva despre cineva fara sa stim cu adevarat care sunt resorturile intime ale celui “etichetat” intr-un anume fel, de ce respectivul se comporta asa si nu altfel, de ce pe chipul fiecaruia exista o masca…
De fapt, in acest spectacol se dau jos toate mastile! Este un spectacol despre sinceritate, despre importanta comunicarii, cu adevarat, despre problemele pe care le are fiecare.
Este un spectacol destinat mai ales tinerilor, in care acestia se vor regasi usor si cu cele bune si cu cele rele si, mai ales, in care se dovedeste cat de nedrepte pot fi uneori etichetarile aplicate fara o cunoastere reala a oamenilor etichetati.
Este un spectacol care invita la discutii, la intrebari, la comunicare.
Oricum, important este sa nu etichetam pe nedrept! Acesta-i mesajul piesei!
Clubul etichetelor, 22 si 23 mai, ora 18.00
de Ilinca Anamaria Prisacariu, regia: Lenus-Teodora Moraru, scenografia: Gelu Risca, coregrafie: Victoria Bucun
Distributia: Alexandra Vicol, Anca Pascu, Alexandru Dobynciuc, Alexandra Acalfoae, Vlad Volf, Bogdan Horga, Daniela Carmen Bucataru
Durata spectacolului: 1h 20 min. (fara pauza)
Spectacol recomandat publicului cu varsta peste 14 ani.
Alte trei spectacole, pe texte de Mihai Ignat, sosite de la Botosani, de data aceasta produse de BRUSC Teatru, vor fi prezente pe scena Teatrului Excelsior, in Sala Studio. Trei texte inedite asteapta sa fie descoperite si savurate de bucuresteni, intre 21 si 23 mai.
Voiam doar sa tip, 21 mai, 20.30
un spectacol de Vlad Volf, cu Lenus-Teodora Moraru, scenografia: Gelu Risca
Am impresia ca totusi –
Am senzatia ca de fapt –
Ca nu vrem sa –
As fi tipat pentru atunci cind am vazut hotul ala de buzunare sutind portmoneul unui strain, iar hotul mi-a facut semn ca-mi ia gitul
As fi tipat pentru atunci cind n-aveam apa calda si nici caldura doar fiindca asa voiau altii
As fi tipat pentru atunci cind sefa m-a umilit in fata colegilor
As fi tipat pentru atunci cind vedeam si vad cum politicieni, sefi, politai, instalatori, comentatori de stiri, secretare si chiar croitorese ma mint in fata
As fi tipat pentru atunci cind nimeni nu observa ca eram fericita
Voiam doar sa tip.
Dar…
Nu-nteleg ce se-ntampla, 22 mai, ora 20.30
regia: Lenus-Teodora Moraru, cu Daniela Carmen Bucataru si Alexandra Vicol
O femeie de 50 de ani care are curajul de-a fi indragostita pana la cele mai patetice, dramatice si ridicole consecinte.
O fata de 20 de ani care are curajul de a dori un barbat dincolo de orice morala sau obstacol.
O drama cu accente comice despre cel mai iubit dintre barbati.
Cel mai vechi si cel mai mare razboi al inimilor, purtat cu… posetele deschise: Nu-nteleg ce se-ntampla.
Nu de gat, 23 mai, ora 20.30
regia: Lenus-Teodora Moraru, cu Alexandru Dobynciuc si Vlad Volf
Farsa ori adevar? Prietenie sau tradare? Heterosexual sau gay?
Nu de gat – o drama despre falsa toleranta si despre asumarea identitatii. Nu de gat – o comedie despre ipocrizia noastra cea de toate zilele si despre rezistenta prieteniei la proba sinceritatii. Nu de gat – o comedie dramatica despre nelinisti pe care nu le-ai prevazut.
La baza sta o prietenie. O prietenie ? … O prietenie! Si o priza stricata.
Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook si pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.