TALK TO THE BOMB – spectacolul care iti aduce vara inapoi

Vineri, 30 ianuarie, de la ora 7, TALK TO THE BOMB, de Rucsandra Pop, in regia lui Lala Misosniky, se intoarce la Godot-Cafe Teatru, salaSubScena, acum intr-o noua distributie, cu Dan Lupu in rolul Voinicului.

Unele veri petrecute in Vama Veche raman in istorie ca adevarate tripuri initiatice – se intampla povesti pe care n-ai cum sa le uiti, intalnesti oameni care-ti modifica cursul vietii, asculti muzici care te vor bantui in timp. TALK TO THE BOMB este povestea unui triunghi amoros nascut pe plaja din Vama Veche in vara lui 2001, este dramatizarea uneia din miile de povesti de dragoste care au inceput acolo, pe nisipul din Vama. Cineva sa ne aduca vara inapoi cantau OCS in 2001. Marele pariu al acestui spectacol este sa aduca vara inapoi, sa incalzeasca serile friguroase de iarna ale spectatorilor cu o poveste de dragoste care ar fi putut sa-i aiba ca protagonisti pe oricare dintre ei. Povestea Sasei (Gratiela Badescu), a lui Alex (Alex Fifea) si a Voinicului (Dan Lupu) este obsedanta, ca o melodie tare ascultata pe repeat. Destinele celor trei se intersecteaza in umbra amenintatoare a unui 11 septembrie care inca nu s-a intamplat. Si restul e literatura.

O poveste de iubire contemporana, scrisa cu nerv si o intuitie psihologica ce se dezvaluie la fiecare replica, al carei final este, in principiu, previzibil. Dar importante in acest context sunt abordarea si modul de raportare la public. Spectacolul este bine construit, bine interpretat, arata o fata interesanta a dramaturgiei romanesti contemporane, este un exemplu de minimalism in cel mai pur si mai frumos sens al cuvantului. – Monica Andronescu, www.yorick.ro

Voinicul e construit din contraste. E un tip aproape rudimentar, care a reusit sa transforme asta in farmec personal. In ciuda aparentelor, e un barbat sensibil si introvertit. Si-a pus insa o masca care sa-l faca sa para cool. Intalnirea cu Sasa il zdruncina pentru ca prin ochii ei se vede mai bun decat simte el ca e si asta il trezeste la viata. – asa isi vede Dan Lupu personajul. Dan Lupu a jucat atat piese de teatru: Stand up, pls! (Teatrul Act), Ivan Turbinca (Teatrul National IL Caragiale), cat si in spectacole de teatru-dans: In asteptare (regizor/rol principal – Club Fabrica), Aschii (Teatrul Arca), Vor mai inflori florile-n noroi? (Studio Casandra) si Don Quijote.

Rolul Sasei este interpretat de Gratiela Badescu, masterand UNATC, actrita activa pe scena independenta, care a jucat de asemenea la Teatrul Masca, la Teatrul Dramatic ID Sarbu din Petrosani, la Teatrul de Comedie si in productiile TVR O scrisoare pierduta de IL Caragiale si Cafeneaua de Mihai Malaimare. Personajul Alex este jucat de Alex Fifea care a lucrat cu grupul Tanga Project in proiecte ca Un spectacol. 4regizori. 4dramaturgi sau RahovaNonStop. Alex Fifea a jucat in spectacole de teatru contemporan, experimental si underground, in regia Verei Ion, Ioanei Paun, Mirunei Dinu si a lui David Schwartz.
TALK TO THE BOMB este o poveste despre pierderea inocentei, despre maturizare, despre revelatii care te agata seara la o bere si apoi te urmaresc ani intregi. Este un spectacol in care mizam pe contopirea cu publicul, spune Rucsandra Pop, autoarea textului. Dupa GARGALAND, ORACOL si HUEVOS CONGELADOS acesta este al patrulea spectacol al scriitoarei care se joaca pe scenele independente.

Relansarea spectacolului vine si cu un afis nou care a pus la munca mai multe minti creative. Afisul a fost conceput de art directorul Alec Pop, iar imaginea a fost realizata de fotograful Manole Sava de la Greenmind studio.
TALK TO THE BOMB este o productie lorgean theatre & Hydra Society, un proiect realizat cu finantarea AFCN, in cadrul stagiunii Se joaca cu casa deschisa. Spectacolul a fost selectat la Festivalul International Fringe Sibiu, la Festivalul National de Teatru Independent Godot si la HomeFest. TALK TO THE BOMB se va mai juca la Godot-Cafe Teatru, sala SubScena pe 27 februarie. Eventualele schimbari de program se vor anunta pe pagina facebook a spectacolului sau pe siteul Hydra Society.
Pretul unui bilet este 20 de lei, iar rezervari se pot face la numerele de telefon: 0736 414 244 sau 021 31 61 682.

TALK TO THE BOMB
De: Rucsandra Pop
Cu: Gratiela Badescu, Alex Fifea si Dan Lupu
Regia: Lala Misosniky
Grafica afis: Alec Pop
Foto afis: Manole Sava
Urmatoarea reprezentatie: vineri 27 februarie 2015, la Godot-Cafe Teatru, sala SubScena