Rally Iasi – Centenar 2018 – Ultima reprezentatie pe macadam pentru DTO Tellur Rally Team, echipa sponsorizata de CATENA

In 2011, pilotul Valentin Porcisteanu, obtinea titlul de campion national absolut si in calitate de elev al lui Jarkko Miettinen. Simteam ca sunt pregatit pentru cea mai buna performanta a carierei, dar si ca aveam nevoie de o pregatire la cel mai inalt nivel. Am luat decizia de a merge in Finlanda, la cursurile scolii lui Jarkko, si cred a fost o decizie de bun augur – a declarat el. O decizie similara a luat si in perioada de pauza competitionala de dupa Raliul Harghitei, cea de V-a etapa a CNDR 2018 desfasurata in luna iulie la Odorheiul Secuiesc. Am profitat de vacanta pentru a o petrece cu sotia si fetita mea, dar nu puteam neglija nici cealalta mare iubire a mea, raliurile. Asa ca, am hotarat sa-l contactez pe Jarkko pentru o noua sesiune de antrenamente... - a marturisit pilotul team-ului sponsorizat de Catena, dupa Shakedown-ul de la Iasi, incheiat la o zecime de rivalul sau in lupta pentru titlul national, Simone Tempestini. De-a lungul campionatului am reusit sa ne acomodam cu noua noastra masina, am crescut constant ritmul, am performat, dar am simtit ca ne-ar ajuta si sfaturile campionului finlandez, menite sa ne ofere acel... reglaj fin intr-ale pilotajului, mai ales pentru a creste viteza. Si, marturisesc, ca a fost o decizie buna!

Intrecerea de la Iasi, etapa a VI-a Campionatului National de Raliuri, care va avea loc in acest weekend, are 11 probe speciale cu o lungime totala de 132,15 km.

Echipajul Vali Porcisteanu – Dan Dobre si-a propus sa adopte aceeasi tactica pe care a abordat-o in finalul etapei precedente din Harghita. Avem nevoie de victorie pentru a pastra deschisa lupta pentru titlul national absolut si vom forta obtinerea sa. Un al doilea obiectiv este un scratch pe Superspeciala Rapa Galbena. Am spus-o mereu, este cea mai frumoasa proba de gen din campionat, si chiar daca este intr-o alta configuratie, si-a pastrat acest statut. Or, stiti deja, Superspecialele au devenit o specialitate a mea si sper sa demonstrez acest lucru cu un nou timp de referinta – a declarat Vali.

La Clasa 3, Cristian Dolofan si Mihai Sandu vin dupa succesul de la Raliul Harghitei, si au un moral excelent. A fost un succes important pentru noi, dupa problemele din rundele de la mijlocul sezonului. Am acumulat puncte importante in demersul nostru de a obtine prima pozitie la Clasa, iar acum ne propunem sa continuam pe aceeasi linie. Macadamul imi place foarte mult, la fel pot spune si despre probele de aici, astfel ca ne dorim o intrecere fara probleme, astfel incat sa putem forta un nou succes – a spus Cristi Dolofan.

Raul Badiu soseste la Rally Iasi – Centenar 2018 cu perspectiva de a incheia conturile din punct de vedere matematic in intrecerile la care participa. Este vorba despre competitia masinilor cu doua roti motrice, Clasa 9 si Cupa Suzuki. Dorim sa ne continuam evolutiile in acelasi ritm pe care l-am reusit si pana acum si sa ne acontam titlurile in intrecerile in care suntem implicati. Mergem ca de fiecare data la victorie, pentru ca ne dorim sa punem umarul si la o clasare cat mai buna a echipei. In plus, acesta este ultimul test inainte de debutul nostru in WRC! – a declarat Badiu.

Si Bogdan Nastase, alaturi de care revine Delia Nastase, abordeaza cu optimism intrecerea de la Iasi. Imi place macadamul si sper sa aduc cat mai multe puncte echipei. Cu siguranta, duelul cu Sebi Barbu, care are drept miza si titlul la Clasa 11, va reprezenta unul dintre punctele de atractie ale intrecerii din acest weekend – a spus Bogdan.

Echipajul Eugen Caragui – Ramona Rusu se aliniaza la startul intrecerii cu increderea in abilitatile lor in competitiile pe macadam. Caragui vine dupa succesul obtinut in Harghita, in intrecerea debutantilor din Cupa Dacia, si are ca obiectiv repetarea performantei, dar si o clasare cat mai buna in intrecerea debutantilor din CNRD. In acest moment, cu doua etape inainte de finalul campionatului, acesta ocupa pozitia secunda.

Reamintim faptul ca, inca de la debutul Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018, in fiecare etapa (Brasov, Cluj, Arad, Bacau, Odorheiul Secuiesc), echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizate de CATENA, inregistreaza succese dupa succese, cu podiumuri, medalii si trofee. La etapa precedenta, Raliul Harghitei, palmaresul impresionant al echipei a devenit mai bogat cu trei locuri I (echipajele Cristian Dolofan – Mihai Sandu – Clasa 3, pe Mitsubishi Lancer Evo 9, Raul Badiu – Gabriel Lazar – Cupa Suzuki, pe Suzuki Swift Sport si Eugen Caragui – Robert Fus – Cupa Dacia Debutanti), un loc 2, Bogdan Nastase – Alex Popidan – Clasa 11, pe Mitsubishi Lancer Evo 9, si un loc 3 pentru echipajul Valentin Porcisteanu – Dan Dobre –

Clasa 2, pe Skoda R5 care a reusit si un excelent loc 4 in ierarhia FIA.

Dupa Iasi, etapa care se va disputa pe macadam, urmeaza la Sibiu, in primul weekend din octombrie, ultima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2018, care va decide echipele campioane, DTO Tellur Rally Team echipa sponsorizata de CATENA, avand sanse reale la titlul suprem.

CATENA felicita si ureaza succes echipei DTO Tellur Rally Team.

CATENA sustine campionii!