Paul Georgescu un nou RECORD si o PREMIERA pentru ROMANIA in lumea natatiei!

PAUL GEORGESCU - „Regele Maratoanelor Acvatice”, primul roman care va inota maine peste 1.5 km in apa inghetata!

Prima distanta de 1 mila (1609 metri) in apa inghetata (0 – 50C)* inotata de un sportiv roman!

• Sambata 2 februarie 2019, ora 13.00** la DAIMON CLUB, Calea Piscului nr. 10, Bucuresti (vis-a-vis de Sala Polivalenta), Piscina exterioara

• Observator: Ger Kennedy – The International Ice Swimming Association (IISA) https://www.internationaliceswimming.com

Supranumit si Dr.Ice, irlandezul este unul dintre cei mai cunoscuti ice-swimmeri la nivel mondial si cel de-al treilea inotator din lume care a incheiat 5 curse ”Ice Mile”, fara costum de protectie, intr-o apa cu temperatura sub 50C.

VA INVITAM si VA ASTEPTAM sa ii fiti alaturi si sa il sustineti campionului roman PAUL GEORGESCU in marea sa incercare!

EVENIMENTUL, la care va fi prezenta si CAMELIA POTEC, Presedinta Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, dar si alte personalitati din lumea sportului, va fi urmat de o CONFERINTA DE PRESA programata dupa cursa, in sala de evenimente DAIMON CLUB.

Vor participa: Paul Georgescu, Ger Kennedy, antrenorul Matei Giurcaneanu (secretar general FRNPM), preparatorul Valentin Bunea, Iulian Zamfir Dimcea, manager sportiv s.a.

*Proba reprezinta criteriul de calificare pentru Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate (World Championship Iceswimming Murmansk, Rusia, 14 – 17 martie 2019). Cu ocazia acestei competitii, Comitetul International Olimpic va decide introducerea aceastei discipline in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna.

**Va rugam sa fiti prezent incepand cu ora 12.00, intrucat START-ul va avea loc la ora 13.00. Aceasta poate suferi mici modificari ce vor fi anuntate in timp util, in functie de conditiile atmosferice si de recomandarile observatorului IISA.

Pentru Paul Georgescu (40 de ani), acesta este doar inceputul unui an extraordinar…

In 2019, campionul Paul Georgescu are programate nu mai putin de 4 curse – eveniment, veritabile incercari pe care le va depasi cu siguranta:

• 14 – 17 martie 2019 – Campionatul Mondial de Iceswimming, Murmansk Rusia

• 9 – 21 aprilie 2019 – Molokai Channel, Hawaii – 42 km

• 9 – 16 august 2019 – North Channel

• 29 august – 5 septembrie 2019 – prima stafeta romaneasca care va traversa Canalul Manecii

Paul Georgescu este cel mai rapid roman care a traversat in 2016 Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul de 13h 34′), iar visul sau cel mare este sa incheie pana in 2020 proiectul ”Ocean’s Seven”, echivalentul ”Seven Summits” al alpinistilor care au reusit sa escaladeze si sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii. Doar 7 sportivi din lume (Stephen Redmond – Irlanda, Anna Carin Nordin – Suedia, Michelle Macy si Darren Miller – SUA, Adam Walker – Marea Britanie, Kimberly Chambers – Noua Zeeleanda si Antonio Arguelles – Mexic) au reusit sa parcuga inot pana acum cele 7 maratoane acvatice: Canalul Manecii – English Channel (Franta – Anglia, 54 km), Stramtoarea Gibraltar (Spania – Maroc, 30 km), Molokai Channel (Hawaii, 42 km), Catalina Channel (Los Angeles, SUA, 35 km), Stramtoarea Tsugaru (Japonia, intre insulele Honshu si Hokkaido, 20 km), Stramtoarea Cook (Noua Zeelanda, 22 km) si North Channel – intre Scotia si Irlanda. ”Acest proiect se intinde pe patru ani” – a declarat Paul Georgescu. ”In 2018 am inotat Catalina Channel din Statele Unite, dupa care am participat la cursa insulei Manhattan (48.5 km), careia i se mai spune cursa celor 20 de poduri. Cu cele doua curse reusite, plus Canalul Manecii am primit distinctia Triple Crown, una dintre cele mai importante dedicate inotului in ape deschise pe care numai 154 de inotatori din lume o detin”.

Paul Georgescu va deveni cu siguranta primul sportiv roman care va inota distanta de 1 mila in ape inghetate, proba extrema pentru care se pregateste intens inca din toamna anului trecut. A inceput cu cate 3 sedinte de criosauna pe saptamana, iar dupa ce vremea s-a racit a inceput sa inoate intr-un lac Paltinu aflat in apropiere de Bucuresti; din decembrie se antreneaza sustinut in piscina clubului DAIMON. Maine, Paul va inota doar in slip, fara costum de protectie, una dintre principalele reguli fiind ca temperatura apei sa nu depaseasca 50C. Regulamentul omologarii recordului impune si faptul ca nu sunt permise intoarcerile pe sub apa la capetele bazinului si ca nu are voie sa ramana in totalitate sub apa mai mult de 5 metri dupa ce impinge in marginea piscinei. ”Pentru a rezista la o astfel de provocare, am apelat la metoda Wim Hof cu instructorul Valentin Bunea” – a spus Paul Georgescu, detinator al titlului Triple Crown of Open Water Swimming. ”Am reusit sa ma concentrez mai bine, astfel incat sa nu ajung la hipotermie, sa ma refac rapid dupa fiecare antrenament. Sunt metode si exercitii de refacere, specifice care cresc pH-ul sangelui si care au ca scop sa impinga sangele catre extremitati”

Paul Georgescu, romanul care a traversat Canalul Manecii intr-un timp record

Fost campion national la polo, acum profesor de educatie fizica si sport la International British School of Bucharest, Paul Georgescu a reusit pe 14 septembrie 2016 sa realizeze o performanta unica: a devenit cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren, el inregistrand pe distanta de 54 km timpul de 13h36′ (timp omologat de The Channel Swimming Association). Practic, distanta dintre tarmul englez si cel francez masoara aproximativ 34 km, dar, din cauza curentilor, Paul a trebuit sa inoate 54 km. Tot curentii foarte puternici l-au oprit din tentativa sa de a traversa Canalul Manecii, in luna iulie. De data aceasta, Paul Georgescu a reusit nu doar sa doboare recordul romanesc (14h32′) din 2015, dar si sa realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanta de 54 km. Antrenorul sau este Matei Giurcaneanu. ”Paul is now the fastest Romanian to cross the Channel in a time of 13hrs and 36mins. Well done!” – nota site-ul The Channel Swimming Association despre compatriotul nostru care a fost insotit de ambarcatiunea condusa de pilotii Stuart Gleeson si Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts.

Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Inotatorul roman a castigat si cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si ”Regina” competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii de la categoria ”fara costum de neopren”, cu mentiunea ca apa Lacului Zurich, chiar si vara este foarte rece. La concurs au participat 91 de inotatori din 17 tari. Paul Georgescu a fost unul dintre cei 15 concurenti care au participat solo la maratonul de inot al lacului Zürich, parcurgand cei 26,4km in 7h11′, performanta ce l-a clasat pe locul I. A fost urmat de englezul Alexander Begg (7h39′) si de italianul Andrea Marcato (7h43′). ”30th Sri Chinmoy Marathon Swim Lake Zurich – 26 km: Paul Georgescu from Bukarest, Rumania wins international long distance swimming competition in Switzerland” – a fost titlul comunicatului de presa emis de organizatori. Un podium la aceasta cursa, alaturi de finala Oceanman-ul din Spania, a fost principalul obiectiv al sezonului competitional 2017. Inclusa in Top 100 Open Water Swims (cele mai competitive, populare si dificile concursuri de inot in ape deschis), Sri Chinmoy Marathon Team, are numele fondatorului, liderul spiritual indian, Sri Chinmoy (1931-2007) si este considerata drept o cursa de Self Transcendence, iar din 1997 a fost certificata ca fiind cea mai lunga cursa din lume.

CATENA sustine campionii!

CATENA RACING TEAM este sponsor al sportivului Paul Georgescu.