Opera Comica pentru Copii – Premiera Hänsel si Gretel

În această toamnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele celei mai iubite creații muzicale adresate copiilor: Hänsel și Gretel, adaptare după E. Humperdinck. Premiera are loc vineri, 7 noiembrie 2014, de la ora 17.00.

Apreciată pe toate marile scene lirice ale lumii, premiera prinde viață în sala mare a Operei Comice pentru Copii, sub semnătura unei consacrate echipe de creație: regia – Cristian Mihăilescu, conducerea muzicală – Ciprian Teodorașcu, scenografia – Viorica Petrovici și coregrafia – Cătălin Caracaș.

“Hänsel și Gretel este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriașă. Regizorul își pune problema ce vrea să sublinieze din această poveste perfectă. Pe mine m-a atras inteligența celor doi copii, evoluția lor de la joc la o instantanee maturizare. Hänsel și sora lui, Gretel, sunt puși în situația să se salveze și să învingă vrăjitoarea, o forță aparent mult mai puternică și opresivă. Dar inteligența lor, de care aminteam, învinge, așa cum tinerețea trebuie să învingă mereu. Și peste toate acestea, răsună muzica lui Humperdinck, nobilă, strălucitoare, tulburătoare și lirică în același timp. Hänsel, Gretel și Humperdinck sunt învingătorii spectacolului imaginat de mine.”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu.

Îndrăgitele personaje sunt puse în valoare prin interpretarea soliștilor Raluca Oprea, Eliza Lassel (Hänsel), Oana Șerban, Virginia Stamate (Gretel), Ioana Bitere (Gretel și Mama), Mirela Dumitrescu (Mama), Vicențiu Țăranu, Dani Filipescu, Fang Shuang (Tata), Gabi Daha, Valentin Racoveanu (Vrăjitoarea) și Lucia Racoveanu (Zâna Nopții, Zâna Zorilor, Piticul).

“Lumea poveștilor este un tărâm feeric în care ne găsim cele mai ascunse înțelesuri atunci când suntem mici și în care căutăm să ne refugiem, măcar pentru un moment, atunci când suntem mari. Prin noua sa producție, Hänsel și Gretel, Opera Comică pentru Copii vine în întâmpinarea nevoii publicului de toate vârstele, de magie, de frumos și de poveste. Vă invit să descoperim împreună aventurile celor doi copii minunați, eroii celei dintâi premiere a acestei stagiuni.”, a declarat Felicia Filip, director general al instituției.

În cadrul stagiunii 2014-2015, Opera Comică pentru Copii, alături de premiera de pe 7 noiembrie, va prezenta alte patru noi producții: Poveste de Crăciun (spectacol mozaic), Peter Pan (musical), Flautul fermecat (operă) și Fetița cu chibrituri (balet). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.