My home was my castle la Garana 2014

A V-a editie a Simpozionului Arthouse Wolfsberg/Garana My Home Was My Castle a insotit, ca in fiecare an, festivalul de jazz.

Vernisajul expozitiei internationale de pictura

Expozitia simpozionului international de arta vizuala, My Home Was My Castle, in organizarea Art House Wolfsberg/Garana, curator Elisabeth Ochsenfeld, cu lucrari semnate de Inas Al-Soqi si Ema Harris Sintamarin (SUA), Carmen Bayer, Sorin Bijan, Costin Brateanu, Camil Mihaescu, Adrian Sandu si Nicolae Ungar (Romania) si Elisabeth Ochsenfeld (Germania), a avut vernisajul sambata, 12 iulie, cand, conform traditiei, casa a fost deschisa vizitatorilor multe ore la rand. Au fost invitati, de asemenea, scriitori, regizori, jurnalisti sau critici de arta din toata lumea. Tema simpozionului din acest an a fost arhitectura satului. Lucrarile artistilor au redat atmosfera de basm a satului de o strada Garana. Curatoarea expozitiei, artista Elisabeth Ochsenfeld, intentioneaza sa constituie toate lucrarile rezultate in urma simpozioanelor, intr-o colectie de arta pe care sa o doneze judetului Caras-Severin. Asta, doar atunci cand va gasi o institutie demna de incredere, care sa expuna lucrarile si nu sa le tina inchise intr-un depozit.

In felul acesta memoria satului Garana, cu oamenii lui dezradacinati si intorsi iar in locurile natale, se va pastra pentru a transmite mai departe traditia acestui loc de vis.

Arta si jazz

Si cum insotirea vernisajului cu un recital de jazz a fost pornita anul trecut, prin recitalul saxofonistului Catalin Milea, anul acesta ea a prilejuit intalnirea cu muzicienii Teodor Pop si Mirela Iacob. Vechi prieteni si parteneri in muzica de multi ani, fosti colegi la regretata desfiintata sectie de jazz a universitatii din Timisoara, cei doi au sustinut un microrecital de blues, asezonat cu improvizatii la orga electronica de catre Teo Pop.

Si toata lumea a cantat la sfarsit I feel Good, yeah…

A doua zi, la ora 11.00, tot la Arthouse, Wolfsberg/Garana 154, doritorii au putut asista la recitalul de muzica renascentista sustinut de Anca Dobre si Mihai Plamadeala.

Acest material va este oferit de Catena, sponsor traditional al Festivalului International de Jazz de la Garana.
Realizator Ema Nicola.