Mircea Diaconu a readus ”O noapte furtunoasa” pe scena Operei Comice pentru Copii

In luna ianuarie, publicul de toate varstele are ocazia sa vizioneze unul dintre cele mai indragite si longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasa”. In regia lui Mircea Diaconu, celebra piesa scrisa de I.L. Caragiale este adaptata publicului tanar, ramanand an de an in actualitate.

“Sper ca spectacolul sa placa in continuare, desi sunt ani multi de cand se joaca pe scena Operei Comice pentru Copii. Meritul pentru succesul piesei este al trupei care izbuteste sa mentina spectacolul la fel de proaspat ca la premiera.”, a declarat Mircea Diaconu, regizorul piesei.

Cunoscutele personaje Jupan Dumitrache Titirca Inima-Rea, Nae Ipingescu, Rica Venturiano, Zita si Veta, Chiriac si Spiridon, sunt puse in valoare de solistii Operei Comice penru Copii. Conducerea muzicala ii apartine lui Ciprian Teodorascu, iar scenografia, care construieste subtil atmosfera Bucurestilor de alta data, poarta semnatura Vioricai Petrovici.

“Promovarea valorilor romanesti este o datorie de onoare pe care ne-o asumam cu responsabilitate si o indeplinim cu drag. Piesa unui remarcabil dramaturg roman, regizata de un mare actor roman, pentru cel mai indragit public roman: copiii nostri – aceasta este <<noaptea furtunoasa>> si actuala pe care va invit sa o vizionati la Opera Comica pentru Copii.”, a declarat Felicia Filip, managerul institutiei.

Remarcabil este faptul ca acest spectacol s-a jucat in 2011 pe Broadway, la New York pe scena celebrei Town Hall, sala unde au evoluat cu mare succes artistii Operei Comice pentru Copii. Considerata a avea una dintre cele mai bune acustici, sala a fost inaugurata oficial pe 12 ianuarie 1921, fiind locul preferat de intalnire a protipendadei vremii; dupa primul razboi mondial a devenit sala de spectacole unde au concertat cei mai importanti artisti si muzicieni. Enumeram doar cateva nume care au trecut pragul Town Hall de pe Broadway: George Enescu, Feodor Chaliapin, Serghei Rahmaninov, Lord Yehudi Menuhin, Alexandra Tolstoi, sora celebrului scriitor, presedintele SUA Richard Nixon, Eleanor Roosevelt, sotia presedintelui SUA Franklin Delano Roosevelt, Rudolf Nureyev s.a..

Iata PROGRAMUL reprezentatiilor lunii ianuarie cu musicalul “O noapte furtunoasa”:

Luni: 26 februarie, orele 11.00 si 13.00
Marti: 20, 27 februarie, orele 11.00 si 13.00
Miercuri: 21, 28 februarie, orele 11.00 si 13.00

Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro.

Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste trei noi productii: ”Peter Pan” (musical, premiera pe 13 februarie 2015), ”Flautul fermecat” (opera, premiera pe 24 aprilie) si ”Fetita cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie).

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.