„Lampio si grauntele de lumina” revine la Palatul Copiilor

Inainte de fiecare spectacol ma gandesc la faptul ca pentru unii acesta este primul contact cu teatrul. Ceea ce ma face sa simt o responsabilitate uriasa. Gandul ca cei mai multi dintre copii o sa ramana cu o amintire placuta ma indeamna sa tratez spectacolul cu si mai multa importanta. Iar adultii au de castigat un moment de sinceritate cu ei insisi. Si atat cat se deschid in legatura cu spectacolul, regasesc in el un mesaj foarte simplu si foarte puternic - marturisea Alex Ivanoiu, titularul rolului principal din spectacolul Lampio si grauntele de lumina. Cea mai recenta productie a Teatrului Stela Popescu va fi prezentata la Sala mica a Palatului National al Copiilor, sambata, 27 ianuarie, la ora 11.

Lampio si grauntele de lumina este o poveste delicata si plina de sensibilitate, o istorie originala, adaptata si dramatizata pentru copii, in regia lui Tony Adam, dramatizata de Victoria Patrascu si cu o scenografie semnata de Cristian Marin.

Isi da concursul corpul de balet al Teatrului Stela Popescu, coordonat de cunoscutul coregraf Ioana Macarie, care spunea Lampio si grauntele de lumina este un spectacol magic. Este o calatorie spre tine insuti, fie ca esti copil sau adult. L-am vazut de sapte ori pana acum si ma surprinde de fiecare data, desi il cunosc atat de bine….

Poti straluci doar atunci cand faci ceea ce iti place cu adevarat!

Lampio este un licurici care si-a pierdut lumina. Nu stie unde si cand, dar este convins ca trebuie sa o gaseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pamant fara lumina? Si uite asa apar miracole, magie, prieteni, provocari, iar cautarile micului nostru personaj nu se opresc pana nu isi descopera menirea in viata, pentru ca el asta cauta, de fapt. Micul Lampio este erou intr-o poveste terapeutica despre curaj, determinare, talent si descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie vazut cu sufletul, locul in care oamenii traiesc cele mai mari transformari. Alaturi de Lampio veti cunoaste si alti licurici, dar si pe monstrul deznadejdii si pe uimitoarea Hope, pasarea sperantei. Esentiale sunt, insa, lectiile de viata pe care fermecatorul nostru prieten, Lampio, trebuie sa le invete ca sa ajunga in Cetatea Viselor, locul unde poate afla care ii este menirea.

La aceste spectacole sunt asteptate familiile cu copii, pentru ca micii spectatori au toate sansele sa isi gaseasca pe scena un nou supererou, care reuseste sa-si atinga scopul prin cunostere si perseverenta.
Iata si deviza sub care se petrec toate intamplarile frumoasei povesti: Poti straluci doar atunci cand faci ceea ce iti place cu adevarat!