KULTURAMA 2015 – Bucuresti, Piata Revolutiei

KULTURAMA este un proiect cultural care isi propune incurajarea si sustinerea tinerelor talente (studenti, masteranzi si absolventi ai universitatilor de arte, artisti amatori, artisti consacrati) in scopul de a-si promova creatiile artistice, de a se face cunoscuti si de a participa la actul cultural, prin organizarea de expozitii si evenimente artistice in Piata Revolutiei.

KULTURAMA Bucuresti constituie un act de reactualizare si valorificare a resurselor locale prin sensibilizarea opiniei publice fata de specificul cultural al orasului, prin promovarea in randul comunitatii, prin sustinerea si incurajarea tinerilor artisti de a se manifesta liber, prin punerea in valoare a unui spatiu cultural de partimoniu, prin refunctionalizarea lui – a spus Carmen Popa (owner Kartell Media&Events), cea care a initiat si coordonat acest proiect.

KULTURAMA intentioneaza sa introduca Piata Revolutiei in circuitul cultural si turistic national si international, punandu-se in valoare atat bogatia arhitecturala a acestui spatiu, cat si cultura in general, dupa modelul marilor capitale europene. Recent a fost montat impreuna cu studentii de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, lucrarea Guma de mestecat – Cei 7 ani de acasa a Anei Petrovici-Popescu

Promovarea artei in strada prin spatiul generos din Piata Revolutiei se va materializa in expozitii permanente de arte vizuale: sculptura, pictura, arhitectura, fotografie, grafica, design de obiect, bijuterie contemporana, spectacole de teatru, evenimente din domeniul literaturii, prezentari de moda. In fiecare week-end tinerii vor putea evolua la eveniment gen happenig, performance, teatru, concerte. Pe durata proiectului se vor desfasura si o serie de ateliere de creatie pentru copii, tema fiind Arta pe Glob si calatoria cu cei mici pe toate continentele. Acestia se vor… opri in diverse orase unde vor studia si apoi vor reproduce lucrari de arta.

Astfel, se ofera publicului larg liberul acces la manifestari culturtal-artistice de calitate pe toata durata verii.
Programul KULTURAMA: iulie – septembrie, zilnic, intre orele 10.00 – 22.00.

KULTURAMA Bucuresti isi propune ca publicul bucurestean dsi turistii aflati in vizita sa aiba o alternativa de petrecere a timpului liber, alaturi de artisit si de arta intr-un spatiu mai putin conventional. Cu un caracter intredisciplinar, acest proiect reuneste in acelasi spatiu evenimente culturale complememntare sau care s epot succede care implica disciplina artistice diverse, precum artele plastice, arta fotografica, teatrul, muzica sau dansul.

Senso Arte si TONICA sunt parteneri media ai KULTURAMA Bucuresti 2015