Hope Concert 2015

Un spectacol de muzica clasica, jazz si street art in beneficiul copiilor aflati in pericol de abandon

Pe 18 martie 2015, Ateneul Roman va fi centrul generozitatii: Hope and Homes for Children Romania organizeaza cea de-a III-a editie a concertului caritabil dedicat copiilor fara familie sau aflati in pericol de abandon.
Hope Concert continua traditia Galelor Twin Art din 2013 si 2014, sub numele sperantei, cea care sta la baza filosofiei Hope and Homes for Children. Acum 16 ani, cand a inceput activitatea in Romania, peste 100.000 de copii erau institutionalizati si doar speranta ca fiecare copil merita o casa si o familie i-a calauzit pe membrii organizatiei catre rezultatul de astazi: doar 8.000 de copii se mai afla in institutiile statului.
Editia din aceasta primavara se anunta a fi o calatorie impresionanta de la jazz la muzica clasica, pusa in scena cu maiestrie de artisti consacrati precum: violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licaret, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian si Nadia Trohin, percutionistul Zoli Toth, actrita Ana Pepine si cu participarea extraordinara a sopranei Irina Iordachescu. Gazda serii va fi jurnalista Amalia Enache, cea care sprijina Hope and Homes for Children de mai bine de 5 ani, in calitate de Ambasador.

Arta este mediul cel mai potrivit pentru propagarea ideilor generoase si pentru a aduce oamenii impreuna. Anul acesta, arta stradala se alatura, pentru prima data, muzicii clasice si jazz-ului. In fata Ateneului va avea loc un “live street art performance” realizat de cei de la Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai cunoscuti realizatori de graffiti din Romania.

De-a lungul timpului, zeci de personalitati ale lumii culturale romanesti s-au alaturat visului Hope and Homes for Children, de a oferi fiecarui copil o casa si o familie. Pe 18 martie va invitam la un eveniment al sperantei si generozitatii, prin care sa continuam impreuna drumul deschis de Hope and Homes for Children, acum 16 ani.

Evenimentul este realizat in colaborare cu Filarmonica ”George Enescu”.

Biletele la Hope Concert se pot achizitiona de pe Bilete.ro, ove.ro sau direct de pe site-ul www.hopeconcert.org.

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, 5.651 de copii au fost scosi din institutii; 20.954 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1711 de copii au fost primiti in regim de urgenta si peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de HHC Romania. Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2020 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra.

http://www.hhc.ro/

Organizatori: Hope and Homes for Children Romania, Quartz Media Production, Filarmonica George Enescu
Partener principal: Pro TV
Co-producatori: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical
Eveniment sustinut de: Adevarul Financiar, FIVE’S, Asociatia Somelierilor din Romania
Parteneri proiect: BRD Groupe Société Générale, Kaufland, Arval
Parteneri media: Senso Arte, Etiquette, Cariere, Catavencii, Igloo, Observatorul Cultural, HotNews, Business Review, Revista 22, Q Magazine, Sapte Seri, 121.ro, Acasa, Casa Mea, Onlinegallery, Actualitatea Muzicala, 4arte, Dela0, LiterNet, CSRmedia, mihaelaivan.ro, Social Responsibility Magazine, Societate si cultura, The Art of Living, Think Outside The Box, Totul despre mame, WebCultura, Q