Flautul Fermecat – Premiera la Opera Comica pentru Copii

Jucata de peste doua secole pe marile scene lirice ale lumii, opera “Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, libret J. E. Schikaneder, face parte, incepand din aceasta primavara, si din repertoriul Operei Comice pentru Copii. Premiera are loc vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 19:00, la Sala Mare a institutiei (Calea Giulesti, nr. 16). Aceasta noua productie poarta semnatura regizorului Cristian Mihailescu, a scenografei Viorica Petrovici si a coregrafului Catalin Caracas, conducerea muzicala fiind asigurata de dirijorul Ciprian Teodorascu, iar coregrafia grupului de copii, de maestrul coregraf Jaqueline Bratu.

<<Flautul fermecat>>, ultima opera a lui Mozart, <<Soarele muzicii>>, este o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii in fata zgomotului. Veniti din imperiul Reginei Noptii, Tamino si Pamina gasesc lumina, trecand prin probe teribile: proba focului, proba apei, dar, mai ales, proba tacerii, a imposibilei comunicari. Lumea ce ne inconjoara e frumoasa, colorata, vesela, libera, ca un freamat de aripi. Ne-o infatiseaza dionisiacii Papageno si Papagena. Copiii lor, Papagenutii, cum i-am numit noi, inventati de mine, vor duce mai departe aceasta dragoste de viata, care face ca Pamantul sa traiasca. Privind la intamplarile de pe scena, bucurandu-va de excelentii interpreti, lasati-va invaluiti, dragi copii de toate varstele, de muzica celesta a celui iubit de Dumnezeu – pentru ca aceasta semnifica numele lui, Amadeus., a declarat Cristian Mihailescu, regizorul operei.

Apreciata pentru multiplele niveluri la care poate fi perceputa, celebra opera este adaptata, in viziunea regizorului Cristian Mihailescu, nivelului de intelegere pe care-l au copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 15 ani, fara a-i fi diminuate farmecul si profunzimea pe care le poate recepta publicul adult. Celebrele personaje prind viata pe scena Operei Comice pentru Copii, in interpretarea solistilor deja consacrati ai institutiei, productia beneficiind si de elemente de noutate ce vor fi revelate pe scena.

Mozart e acel izvor nesecat, la care revii mereu cu certitudinea ca a mai ramas ceva ce urmeaza sa descoperi si care sa-ti potoleasca setea de frumos. Iar <<Flautul Fermecat>>, ultima dintre celebrele sale creatii, ar putea face parte din <<curricula>> oricarei institutii de cultura care-si asuma inclusiv un rol de educare a publicului, prin cultivarea gustului pentru valorile perene. Ma bucur sa anunt ca de acum face parte din stagiunea Operei Comice pentru Copii!, a declarat Felicia Filip, director general al institutiei.

Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte doua noi productii: “Fetita cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) si “Münchhausen”, de Dan Dediu (opera, premiera are loc in cadrul Festivalului International “George Enescu”). Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro – cu 48 de ore inainte de spectacol – si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16) – cu o ora inaintea inceperii spectacolului – in limita locurilor disponibile.