1. Conferinta: „Ioan Holender: despre opera si scenografie”
Vineri, 27 octombrie, ora 17:00, Muzeul Colectiilor de Arta, Calea Victoriei nr. 111
In cadrul expozitiei „In lumea personajelor lui Löwendal” Muzeul National de Arta al Romaniei si Fundatia Lowendal, in parteneriat cu Festivalul National de Teatru (FNT), organizeaza o serie de evenimente dedicate operei si omului George Löwendal. Acestea au rolul de a completa expozitia, invitand publicul la intalniri si discutii captivante, alaturi de membrii Fundatiei, ai familiei Löwendal si personalitati ale vietii culturale romanesti.
Vineri, 27 octombrie, la ora 17.00, la Muzeul Colectiilor de Arta din Calea Victoriei nr. 111, va avea loc conferinta „Ioan Holender: despre opera si scenografie”. Evenimentul se inscrie in seria de momente dedicate aniversarii lui George Löwendal, iar in cadrul acesteia, cunoscutul impresar si director austriac de opera, originar din Romania, Ioan Holender, va face interesante referiri si trimiteri la creatia lui Löwendal in calitate de scenograf si director de teatru.
Mai multe detalii despre eveniment puteti urmari pe site-ul si pagina de Facebook ale MNAR si Fundatiei Löwendal: http://www.mnar.arts.ro/ ; http://www.lowendal.ro/contact/ .
2. Un ceas pentru …arta – Vizita ghidata in expozitia „Un vis locuit/Un rêve habité”
Sambata, 28 octombrie, 11:30, MNAR, Sala Kretzulescu
Muzeul National de Arta al Romaniei continua seria ghidajelor tematice prin programul Un ceas pentru …arta. Sambata, 28 octombrie la ora 11.30 va avea loc prezentarea expozitiei Un vis locuit/Un rêve habité.
Expozitia organizata in parteneriat cu Delegatia Valonia-Bruxelles la Bucuresti are ca tema arhitectura si cuprinde lucrari de grafica realizate de sapte artisti belgieni francofoni, printre care Pol Bury, François Schuiten, Luc Van Malderen.
Expozitia poate fi vizitata in perioada 29 septembrie 2017-28 ianuarie 2018
Bilet de intrare: 4 lei
Participarea se face pe baza de programare prin e-mail la: [email protected] si cu biletul de intrare in expozitie.
Detalii: https://goo.gl/CFtsKP
3. Nocturna muzeala la MNAR
Vineri, 27 octombrie si sambata, 28 octombrie 2017 are loc programul Nocturna muzeala, cand sediul central si muzeele-satelit vor fi deschise pana la orele 21.00.
Programul Nocturnei:
Vineri, 27 octombrie, veti putea vizita intre orele 10.00 – 21.00: Galeria Nationala si muzee-satelit ale MNAR: Muzeul K.H. Zambaccian (Strada Muzeul Zambaccian 21 A) si Muzeul Theodor Pallady (str. Spatarului 22).
Sambata, 28 octombrie, veti avea ocazia sa vizitati intre orele 10.00 – 21.00: Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei 111).
Ultima intrare in spatiile expozitionale se va face la ora 20.00.
Accesul in galerii si expozitii temporare se face pe baza de bilet.
Detalii: https://goo.gl/eBZWnT
4. MARTEA Spatiilor Istorice: orele 10.00-18.00
Datorita interesului sporit al publicului pentru vizitarea spatiilor istorice, Muzeul National de Arta al Romaniei deschide corpul central al fostului Palat Regal, in fiecare zi de marti, in intervalul orar 10.00 – 18.00.
Sala Tronului, Sufrageria Regala sau Scara Voievozilor au o puternica incarcatura istorica, simbolica si emotionala, reprezentand „centrul de comanda” al monarhiei in timpul domniilor regilor Carol al II-lea si Mihai I.
In perioada interbelica, dar si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, aceste spatii erau folosite pentru receptii oficiale la care erau invitati inalti demnitari din tara si din strainatate. Picturile si basoreliefurile concepute special pentru decorarea lor contribuie vizual la conturarea unei identitati nationale transmisa vizitatorilor peste generatii. Celor doua picturi monumentale care impodobesc tavanul Scarii Voievozilor si al Salii Tronului, realizate de Arthur Verona si respectiv Ceciliei Cutescu-Storck, li se adauga lucrari de Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Rudolf-Schweitzer-Cumpana, Stefan Popescu, Ion Theodorescu-Sion, pentru a-i numi doar pe cei mai cunoscuti dintre artistii romani care au contribuit la decorarea palatului regal.
Muzeul National de Arta al Romaniei,
Calea Victoriei 49-53, Corp central, Intrarea A3.
Programul de vizitare:
Marti, orele 10.00 – 18.00 (vizitatori individuali)*
Tarife:
-bilet de vizitare individual (fara ghid) – 10 lei (reduceri: 5 lei pensionari/ 2,5 lei elevi/ gratis prescolari).
*Pentru zilele de marti, la cerere se pot organiza vizite ghidate pentru grupuri de minimum 15 persoane, prin programare cu 10 zile inainte, la adresa de email: [email protected]
Tarif vizite ghidate:
• limba romana: 150 lei taxa de ghidaj + biletul de intrare;
• limba engleza: 250 lei taxa de ghidaj + biletul de intrare;
**Sambata si duminica: 18 – 19 noiembrie si 16 – 17 decembrie – se organizeaza tururi ghidate la orele 11.30, 14.00 si 16.30 cu tariful de 20 lei (reduceri: 10 lei pensionari/ 5 lei elevi/ gratis prescolari).