O femeie singura in scena isi aminteste. Lumea senzatiilor traite de ea se naste din proiectii video vibrante, dinamice, care spun o poveste fascinanta. O soprana canta ceea ce ea nu poate spune. Vocea unui barbat apare din cand in cand, ca o amintire. Spectacolul extrem de personal in care regizoarea Carmen Lidia Vidu mixeaza emotionant Ibsen, film noir si muzica live este inspirat de personajul Nora din piesa O casa de papusi de Henrik Ibsen si are o atmosfera hipnotica, agresiva, dar si poetica.
Videoproiectiile pe corp uman creeaza pe rand senzatia de intinerire, de imbatranire, de vizibilitate a simturilor. Videoproiectia semnata de Cristina Baciu e ceea ce se numeste bataia de inima a spectacolului. Partea vizual-sonora da tempo-ul de citire a spectacolului, spune regizoarea.
Regizoarea Carmen Lidia Vidu, recent castigatoare a premiului pentru cel mai bun film documentar in cadrul Galei Premiilor Gopo, este o voce unica pe scena romaneasca, vocabularul ei artistic fiind bazat pe combinarea videoproiectiilor si a mijloacelor specifice filmului cu prezenta live a actorilor. Iata ce spunea ea despre Nora creata impreuna cu actrita Aura Calarasu: Nora mea este mult mai batrana. Nora mea isi traieste ultima zi din viata si ea stie asta. Este cu un pas in trecut si cu un pas in moarte. Nu are prezent. E obosita si pofteste iubire. E impacata cu ce-a facut. Dar, ca orice pionier, e singura. Singuratatea e chinuitoare si a ofilit-o.
Spectacolul Eu. O casa de papusi este prima productie in premiera din proiectul Surorile Heddei. Sustinerea femeilor artist din Romania si Estul Europei, castigator al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproductie a Teatrului Odeon si a Asociatiei Romane pentru Promovarea Artelor Spectacolului. Mai multe detalii despre proiect pe http://cristinamodreanu.com/ibsen
Eu. O casa de papusi
Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu
Nora: Aura Calarasu
Soprana: Catalina Antal
Video: Cristina Baciu
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Muzica originala: Ovidiu Chihaia