Emotie de toamna, expozitiei de arte vizuale

Recent a avut loc vernisajul expoziţiei de arte plastice Emotie de toamna, un proiect ambitios care isi propune sa prezinte fragmente, detalii si compozitii ale unor aspecte autumnale, imagini filtrate de artisti romani contemporani consacrati de diferite varste.

In deschiderea evenimentului au luat cuvantul Violeta Dinu, muzeograf al Muzeului de Arta Piatra Neamt, dr. Mihaela – Cristina Verzea – Muzeul de istorie si arheologie Piatra Neamt si Laura Lucia Mihalca, artist vizual si curator al expozitiei, explicand importanta acestui proiect la nivel local si national.

Gazda expozitiei este Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra-Neamt situat in Piatra Neamt, strada Mihai Eminescu nr. 10.
Expozitia este deschisa publicului larg in perioada 31 octombrie- 16 noiembrie 2014, de marti pana duminica, intre orele 9 -17.00.
Expun: Andrei Dragomirescu, Miruna Andreea Gaman, Andreea Gabriela Ionescu, Laura Lucia Mihalca, Raluca Pascu, Cristiana Maria Purdescu, Izabela Purdescu, Livia Stanciu.
Publicul va putea cunoaste putin din universul lor de intelegere si de expresie, acestia destainuind perceptia lor despre frumusete, (a)temporal si spatialitate in lucrari de grafica, pictura, fotografie, colaj sau in cadrul unor lucrari realizate in tehnici mixte.

Toamna, anotimp al schimbarii, al materialitatii, ne incanta prin universul cald pe care ni-l ofera. Culorile de catifea, cu treceri subtile de la galben deschis, la verzui, rosu pur, visiniu, ruginiu si violaceu ne invadeaza sufletele si privirea. Frunzisul rosiatic intrezarit la baza copacilor reprezinta o imagine de neuitat si un regal al naturii. Despre toate aceste treceri gradate putem vorbi la nivel cromatic, simbolic si expresiv in ceea ce priveste expozitia “Emotie de toamna”, gratie lucrarilor prezente. Proiectul construieste prin fiecare lucrare o poveste calda si placuta de toamna, o istorie vizuala puternic descriptiva., a spus Laura Lucia Mihalca, curatorul expozitiei, in deschiderea evenimentului.

Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra-Neamt este una din cele mai prestigioase institutii de profil din Romania, cu o istorie de peste 80 de ani. Contributia sa la cercetarea, conservarea, restaurarea, gestionarea, evidenta si valorificarea patrimoniului istoric si arheologic din estul tarii este absolut remarcabila, asa dupa cum este si activitatea sa cultural-educativa.

Art Out este o revista de arta, arhitectura, patrimoniu si restaurare. Fondata in ianuarie 2011, revista a evoluat prin colaborari cu specialisti din tara si din strainatate, devenind una din revistele recunoscute la nivel national in plan cultural – artistic. Totodata, de-a lungul celor trei ani de activitate, revista Art Out a dorit sa devina unul dintre promotorii artei romanesti organizand evenimente cultural-artistice dedicate publicului larg.

Parteneri institutionali: Complexul Muzeal Judetean Neamt, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt.
Senso Arte, este Partener Media al acestui eveniment.