EIBAB – BIENALA de CARTE – OBIECT, BUCURESTI 2015

EIBAB, BIENALA DE CARTE – OBIECT – BUCURESTI 2015 este organizata in acest an de catre ANAV – Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane – in spatiul cultural GALLERY din str. Leonida nr. 9 – 11, Bucuresti, in perioada 4 iunie – 30 iunie 2015, impreuna cu Dorothea Fleiss – presedinte DFEWA .

Curatorii expozitiei sunt: Dorothea Fleiss si Mirela Traistaru.
La vernisajul expozitiei care a avut loc pe 4 mai, invitat a fost Dan Mircea Cipariu – Presedintele sectiei “Poezie” din cadrul Uniunii Scriitorilor, care ne a vorbit despre semnificatia acestei manifestari artistice internationale. Pe parcursul expozitiei se vor organiza in spatiul cultural Gallery mai multe seri de poezie, seri de lectura, lansari de carte, discutii libere cu scriitori, prozatori si poeti consacrati, cronicari, bloggeri, graficieni, ateliere si discutii cu ilustratori de carte despre designul de coperta, expozitii, concerte, prezentarea unor edituri si multe alte surprize!
Lista artistilor care vor expune in cadrul Bienalei de carte-obiect:
AUSTRIA: Christine Kertz, Bianca Tschaikner
ARGENTINA: Floki Gauvry, Mirta Gendin, Estela Halpert, M. Alejandra Koreck
BRAZILIA: Jussara Pires
CHILE: Pablo Ignacio Castilo
EGIPT: Mohamed Abou el Naga
FINLANDA: Anja Mattila – Tolvanen
FRANTA: Laurence Patri
GERMANIA: Fränkl Sofia, Nicoleta Jutka, Ayano Mouri, Christel Andreia Steiner
UNGARIA: István Damó, Zsóka Pàqyi, Pàl Csaba
ITALY: Cinzia Farina, Orecchia Pierangela, Antonella Prota Giurleo
JORDANIA: Weelad Alnasser, Sheikh Ibrahim
MAROC: Mezouar Wafaa
MEXICO: Pedro Pàvamo
POLONIA: Joanna Apanowicz, Michal Lach, Maciej Linttner, Maria Szczodrowska
ROMANIA: Márta Adorjáni, Stefan Balog & Elena Cristea, Vlad Basarab, Angeta Cismasiu, Maxim Dumitraś, Daniela Frumuseanu, Raluca Ghideanu, Irina Iosip, Andor Kömives, Florin Mihai, Orsolja Poti, Marilena Predasanc, Andreea Rus, Iuliana Sāsārman Radu, Daniel Stanciu, Mirela Traistaru, Monica Vasinca, Károly – Zöld Gyöngyi
RUSIA: Alexander Limarev, Vlasov Vasily
SPANIA: Anna Maria Akdime Garzon, Ibirico – Toledo, Monica Tolia
SERBIA: Gala Čaki, Morariu Dominika, Jelena Sredanovie
TURKEY: Ipek Duden, Can Küçüktepepinar
ANGLIA.: Kate Black, Istra Toner
SUA: Candace Hicks, Astrid Hiemer, Beata Wehr

Ce este cartea – obiect? Un jurnal de artist.
”Fiecare artist isi creeaza propriul jurnal, care transpune starea sa de spirit si care intruchipeaza o parte din sufletul sau influentat in mod constant de momentele speciale din viata sa.” – Dorothea Fleiss –

De ce „carte – obiect”?

“Traim intr-un timp in care cartea tiparita, legata sau brosata in volum este pe cale de disparitie si inlocuita cu cartea electronica (vizuala sau auditiva). In cativa zeci de ani poate, cartea ca obiect, tiparita pe hartie nu va mai exista si asta ar insemna sfarsitul unui bun cultural. Aceasta stare de fapt a fost una dintre motivatiile mele de a crea EIBAB-ul (European International BookArt Biennale). Un alt motiv este, de asemenea, si mai presus de toate, dragostea puternica pentru cartea in sine. Ca artist, motivele mele de a crea Cartea obiect/ Jurnal de artist sunt diverse, la fel ca viata umana, un conglomerat de emotii, cunostinte, rationalitate, motiv, cautare, fascinatie, admiratie, pasiune, rationalism, simtul timpului, dragoste, educatie, vindecare, ritual, documentare, identitate. EIBAB (European International BookArt Biennale) este deosebita prin faptul ca este un proiect de initiativa privata in colaborare cu institutii importante. In 2010 – 2012 am organizat-o la Muzeul de Arta din Satu- Mare, in 2013 la ISLIP Art Museum New York, in 2014 la The Russian State Art Library Moscow – cocurator Mikhail Pogarsky, iar in 2015 la Gallery. Invitam publicul sa parcurga alaturi de noi si de fiecare artist drumul catre o particica a sufletului sau pe care a ales sa ne-o dezvaluie!” – cocuratoare Mirela Traistaru, Galeria Asociatiei Nationale pentru Arte Vizuale Contemporane, ANAV Bucuresti.

Senso Arte este partener media al acestui eveniment.