DHL anunta startul inscrierilor pentru editia aniversara a evenimentului caritabil Maratonul DHL Stafeta Carpatilor

Inscrierile la cea de-a VI-a editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor au inceput pe data 24 februarie 2015 pe site-ul www.maratondhl.ro.

Evenimentul caritabil de la a carui prima editie se implinesc 10 ani si organizat de DHL Express Romania va avea loc sambata, 20 iunie 2015, la Poiana Brasov

Taxele de participare de la editia 2014 au contribuit la informarea a peste 13.000 de elevi din 156 de institutii de invatamant despre efectele nocive ale consumului de droguri si alcool.

In acest an, editia aniversara pastreaza aceeasi structura care ani de zile a adus pe traseu numerosi alergatori cu experienta, dar si persoane interesate de un stil de viata sanatos, care aleg sa participe la maraton pentru a demonstra ca mai important decat sa castigi este sa ii sustii pe cei care au nevoie de tine, sa te antrenezi si sa spui “Prezent” la start.

Participantii sunt asteptati pe traseul traditional Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov, formele alternative de inscriere fiind echipe – stafeta (6 persoane x 7km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual.

Alergatorii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanta de 42,195 km.

Varsta minima de participare este de 14 ani pentru membrii echipelor si 16 ani pentru cei care concureaza individual. Participarea este gratuita pentru toti participantii cu varsta sub 18 ani.

Inscrierea in competitie se realizeaza accesand site-ul www.maratondhl.ro pana la pe 13 iunie prin completarea formularului de inscriere. Taxa de participare pana la data de 30 martie este de 70 lei/ persoana. Primii 10 inscrisi indiferent de proba vor beneficia de 10% reducere.

Editia de anul trecut a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor a strans fonduri, in valoare de 10.000 de euro, care au fost utilizate pentru programul “Educatie pentru Sanatate – Program de prevenire a comportamentelor de risc in randul copiilor si adolescentilor” dezvoltat de Salvati Copiii Romania. In perioada octombrie – decembrie 2014 au fost derulate activitati educationale directe cu elevii, in scoli si licee din Brasov, Arges, Bucuresti, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Timis, Vaslui. 13.413 elevi de gimnaziu si liceu au fost beneficiarii sesiunilor informative moderate de 291 de voluntari in cadrul a 156 de institutii de invatamant partenere.
Raportul complet este disponibil aici: http://maratondhl.ro/pdf/2015/raport_tehnic_dhl_salvati_copii_ianuarie_2015.pdf

Anul acesta toate fondurile stranse vor fi donate Comitetului Paralimpic Roman pentru a sustine drumul sportivilor paralimpici romani catre Rio unde se va desfasura Olimpiada Paralimpica din 2016.

Despre Maratonul DHL “Stafeta Carpatilor”

Maratonul DHL – Stafeta Carpatilor este un eveniment cu o traditie de 4 ani, devenind cel mai popular eveniment de acest gen din Romania cu un numar de participanti in continua crestere. In doar patru editii, Maratonul DHL s-a impus ca un eveniment de notorietate, numarul alergatorilor fiind de peste 2000, in timp ce, mai mult de 80 de companii importante si-au aliniat echipe proprii la start. Maratonul DHL este considerat ca fiind cel mai bun de acest gen, avand elemente specifice, cum ar fi: traseu, detalii de organizare, componenta de caritate si de promovare a sportului prin intermediul tinerilor. Fondurile stranse depasesc 60,000 de euro si au fost donate unor ONG-urilor dedicate copiilor suferinzi sau aflati in dificultate: Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Noi Orizonturi – Familia, Fundatia Light Into Europe