Conferinta „ANTREPRENORIATUL FEMININ. Femeia la putere – o lume mai buna’

Ziarul BURSA organizeaza, in parteneriat cu SkyTower Building, Conferinta ANTREPRENORIATUL FEMININ. Femeia la putere - o lume mai buna, editia a III-a.
Desfasurat sub sloganul Ridicati-va la inaltimea femeii!, acest eveniment va avea loc pe 7 mai 2015, incepand cu ora 09.30, la SkyTower Building, etaj 34, cea mai inalta cladire de birouri din Romania (Calea Floreasca 246C – intrare din Bd. Barbu Vacarescu).

Ziarul BURSA este un sustinator activ al antreprenoriatului feminin, publicand interviuri cu femei care au reusit in cariera. Editiile precendente au avut un real succes, peste 150 de femei de afaceri aducand in prim-planul discutiilor greutatile, problemele, dar si realizarile si satisfactiile pe care le-au intampinat de-a lungul carierei lor.

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, la sfarsitul anului 2014, din totalul actionarilor/asociatilor persoanelor juridice active, 36,26% erau femei, iar dintre persoanele imputernicite ale firmelor, 32,63% apartineau sexului frumos. Dintre afacerile gestionate de femei, 46% sunt in comert, 20% in servicii.

Comisia Europeana a incurajat companiile de stat sa creasca voluntar numarul de femei aflate in functii de decizie cu 30% pana in 2015 si cu 40% pana in 2020.
Firmele care au in componenta un numar echilibrat de femei si barbati obtin profituri mai mari, potrivit unor studii realizate de McKinsey si EY.

Agenda conferintei propune si contine urmatoarele teme, foarte interesante si incitante:

Antreprenoriatul feminin in lumea de business, preponderent masculina;
Antreprenoriatul feminin – motor al competitivitatii economice;
Programe europene de sustinere a femeilor antreprenor;
Incurajarea antreprenoriatului feminin prin propuneri legislative;
Succes feminin in business;
Sustinerea egalitatii de gen, la nivel european;
Am mai fi avut criza economica, daca lumea ar fi fost condusa de femei?
Leadership-ul feminin

Moderatorul conferintei va fi Irina Reisler, fost realizator TV, actualmente manager PostQuam Romania.
Iata cine vor fi speakerii invitati care au confirmat deja prezenta:

Rovana Plumb, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice;
Lector Univ. Dr. Andreea Paul, Facultatea de Relatii Economice, Academia de Studii Economice si Prim-vicepresedinte al PNL
Diana Bates, Consilier Economic, Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania
Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Republicii Africa de Sud in Romania;
Laura Mihai, Director, Directia Clienti Mari, CEC Bank
Ana Cernat, Vicepresedinte Executiv, Idea::Bank
Simina Costan, Director General, Bepco Brasov
Dana Gruia Dufaut, Managing Partner, Cabinet de Avocat Gruia Dufaut
Ruxandra Grinzeanu, Director Executiv, SkyTower Building.
Cristina Ivan, Initiator A!UREA Concept
Florin Jianu, Reprezentant, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania

La conferinta vor fi prezenti peste 200 de invitati, reprezentanti ai companiilor si firmelor din toate domeniile de activitate – agricultura, infrastructura, energie, IT&C, constructii, resurse umane, auto, turism, mediu, transport, telecomunicatii, medical si farmaceutic, dezvoltarea capacitatii administrative, banci, fonduri de garantare si contragarantare, societati de avocatura, de mediere, de asigurare, de leasing, de brokeraj si de investitii – alaturi de membri ai autoritatilor publice centrale si ai organizatiilor antreprenoriale.

Trebuie remarcat faptul ca toate evenimentele initiate si organizate pana acum de Ziarul BURSA au inregistrat un mare interes, atat din partea participantilor (s-au inregistrat in media peste 200 de participanti/eveniment), cat si a speaker-ilor invitati – ministri, secretari de stat, presedinti de banci, reprezentanti din conducerea fondurilor de garantare si contragarantare, a societatilor de asigurare si a companiilor si firmelor importante, alaturi de numerosi reprezentanti mass-media.

FILDAS si CATENA Grup se numara printre sustinatorii si sponsorii acestui eveniment.