CAMPANIA NATIONALA „ARTISTII PENTRU ARTISTI”

Spectacolul „Clipe de viata 2015”

Unica reprezentatie: Luni, 23 martie 2015.
Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, Sala Studio, ora 19.30

In 1996, Mircea Patrichi publica la Editura Unitext volumul „Gina Patrichi. Clipe de viata”. Un volum de o uriasa valoare biografica despre un artist unic al scenei. Pe pagina trei a acestei carti se afla o marturie a Ginei Patrichi pe care v-o impartasim si care credem ca este revelatoare pentru sensul pe care publicul il poate da teatrului.

Campania „Artistii pentru Artisti” pe care de ani buni o organizam pentru sensibilizarea noastra a tuturor in fata artei si a artistului ar putea sta sub semnul acestei marturisiri: „Cred in capacitatea marelui public de a intelege sensul artei si de a aprecia pe artistul care convinge cu sufletul”. In 1964, in „Clipe de viata” de William Saroyan, in regia lui Liviu Ciulei, Gina Patrichi interpreta o Kitty Duval cum poate nu a mai existat. Si a convins cu sufletul. In aceeasi nota sensibila, in 2015 se va intampla un alt spectacol „Clipe de viata”. Un spectacol-eveniment al destainuirilor, ce reuneste renumiti artisti ai scenei, artisti care conving cu sufletul ca teatrul inseamna mai mult decat metoda, munca si talent. Inseamna un imens cadou facut publicului.

In teatrul romanesc, inca multe alte „Clipe de viata”!

Un spectacol-eveniment al destainuirilor, ce reuneste renumiti artisti ai scenei: Victor Bucur, Corina Chiriac, Felicia Filip, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Teatrul Masca, Maia Morgenstern, Adrian Naidin, Ovidiu Niculescu, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Paslaru si corul „Divina Armonie”, Oana Pellea, Emilia Popescu, Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu.
Amfitrioni sunt Maria Dinulescu si Ion Caramitru.

Spectacolul „Clipe de viata 2015” este dedicat mai varstnicilor nostri artisti.
Un semn de reverenta si neuitare al artistilor care parca actioneaza in sensul cuvintelor Ginei Patrichi: „….Am fost atat de pasionata de teatru, incat tot ce am primit ca iubire [ …] a fost un cadou imens pe care l-am luat si l-am indreptat tot spre teatru, tot spre oamenii carora le dadeam seara de seara, sentimente, pasiuni, iubire, ura, pana la apogeu…”

Alatura-te Campaniei, cumpara bilete, bucura-te de teatru si fa o fapta buna! Fiecare bilet cumparat inseamna nu doar un semn de reverenta pentru munca actorilor, ci si un imens ajutor. Biletele se vor pune in vanzare la casa de bilete a Teatrului National Bucuresti, precum si online pe site-ul www.bilet.ro
Sumele stranse din vanzarea de bilete se pot dona in Fondul de Solidaritate Teatrala
Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Piata Amzei

Organizatori: UNITER – Uniunea Teatrala din Romania, Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti