Bogdana Contras

"Am ales tema ingerilor pentru ca ii consideram niste personaje impresionante. Astfel am ajuns sa pictez ingeri cazuti sau ingeri diafani sau ingeri cu aripa franta, fiecare reprezentand o parte din mine, ce am simtit eu la un moment dat."

Bogdana Contras este absolventa a Universitatii de Arta Bucuresti, sectia pictura. Din 2001 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. A reusit in scurt timp sa se impuna in miscarea artistica a generatiei 2000 si devine un nume cunoscut pe piata artistica romaneasca si nu numai.

Expune din 1996 atat in tara, la Bucuresti (Teatrul National Bucuresti, Apollo, W.T.Center, Sala Dalles, Galeria Nit), Craiova (Palatul Jean Mihail), Mogosoaia (Palatele Brancovenesti), Sibiu (Muzeul Brukental), cat si peste hotare la Berlin (Galeria Alte Feuerwache – Projektraum) si Mainz in Germania, La Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica, Venetia, Italia si, nu in ultimul rand, la Galeria Municipala de Arta Salonic din Grecia, bucurandu-se de un binemeritat succes.

In 1998 obtine premiul III participand la Expozitia Concurs “Accente & Amprente” la Bucuresti, iar in 2006 pleaca cu o bursa oferita de Fundatia KulturKontakt la Salzburg in Austria.

Lucrarile Bogdanei Contras se gasesc in colectia Muzeului National de Arta Contemporana, precum si in colectii particulare din Italia, Franta, Canada, Germania si Romania.