Asteptandu-l pe Godot – Teatrul “Radu Stanca” Sibiu

Spectacolul Asteptandu-l pe Godot de la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu a facut parte din sectiunea Focus Silviu Purcarete - un univers regizoral, din cadrul FNT 2012.

Doi oameni care par a fi ramas singuri pe Pamant. Singurii supravietuitori ai unei apocalipse. Apocalipsa asteptarii. A insingurarii. A ratarii. A fricii de lume si de ei insisi.In spectacolul lui Purcarete, vagabonzii lui Samuel Beckett, Vladimir si Estragon, un fel de Stan si Bran tragici, asteapta cu infrigurare. Un Estragon ingrasat excesiv (Constantin Chiriac), care se chinuieste sa se incalte si sa se descalte, este secondat de un Vladimir uscat (Marian Ralea), parca sfarsit de boala si de frica. O muzica divina de Schubert insoteste anuntul facut de un copil celor doi: „Nu, domnule!”. Godot nu vine nici de asta data… Asteptarea asteptarilor si toate sunt desarte.

Asteptandu-l pe Godot a avut premiera in 2005. Spectacolul s-a jucat pe mai multe continente, anul acesta fiind productia cea mai bine vanduta din cadrul Festivalului Iberoamerican de Teatru de la Bogotà.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator, Ema Nicola.