Actorul VASILE MURARU joaca rolul principal in comedia ‘SOSESC DESEARA’ de Tudor Musatescu

Scrisa in anul 1931, piesa SOSESC DESEARA este descrisa ca o comedie sentimentala din lumea provinciala. Scriitorul rade cu bunatate de insi cu orizonturi mici, dar cu pretentii mari, caracterizeaza nuantat personaje de efect, amuza si induioseaza, gaseste poezia sau ridicolul cotidianului si plaseaza totul intr-o atmosfera de impacare sufleteasca (Virgil Bradateanu, Istoria literaturii dramatice romanesti si a artei spectacolului, Vol. I-III, 1966 - 1982).

Din distribuție, alaturi de VASILE MURARU, mai fac parte ANA MARIA DONOSA, VALENTINA FATU, CRISTIAN SIMION, NAE ALEXANDRU, PAULA RADULESCU și GEORGE HODOR.
Regia este semnata de NAE COSMESCU, iar scenografia de Ana Iulia Popov.

Despre regizorul NAE COSMESCU:
Binecunoscut regizor de teatru si film, jurnalist, scriitor si pamfletar, Nae Cosmescu a absolvit IATC-ul in 1963, sectia Actorie. Un an mai tarziu insa si-a inceput activitatea de regizor la Teatrul National de Televiziune din cadrul TVR. A fost timp de doi ani seful Sectiei Teatru din TVR. A semnat regia filmelor de televiziune Conu’ Leonida fata cu reactiunea (1991), Urcusul (1980), Douasprezece ore inainte de amurg (1976), Recitandu-l pe Shakespeare (1976), Speranta nu moare in zori (1976), Peripetiile unui om de afaceri sau Sfantul Mitica Blajinu.
In 2005, pe cand era director artistic la Național TV, Nae Cosmescu a scris un scenariu de serial, pornind de la ideea ca mahalaua contemporana romaneasca nu este departe de cea interbelica din Gaitele. Serialul s-a numit Cuscrele si le-a avut in rolurile principale pe Draga Olteanu Matei si Tamara Buciuceanu Botez, pentru prima oara impreuna intr-o productie tv. Din 2012, timp de un an de zile, regizorul Nae Cosmescu a adunat in cartea 50+1 pamflete.. ca la Tanase o colectie de texte care sa descreteasca fruntile tuturor. Dinu Sararu, unul dintre cei mai renumiti publicisti, dramaturgi si romancieri contemporani, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, este cel care a incurajat acest demers literar al maestrului Nae Cosmescu. M-a preluat cunoscutul romancier Dinu Sararu, care pe vremea aceea raspundea de destinele <> și m-a invitat sa continui proiectul. Cartea de fata este rezultatul unui intreg an de colaborare cu binecnsoctul cotidian’, in fiecare vineri. – spus regizorul.
Nae Cosmescu a colaborat cu cei doi mari actori Stela Popescu si Alexandru Arsinel la celebra emisiune a postului National TV Sare si piper cu Stela si Arsinel.

Stagiunea 2014 – 2015 a Teatrului de Revista Constantin Tanase s-a deschis pe 20 septembrie cu spectacolul VIVA REVISTA! care i-a reunit reunit pe scena Salii Savoy pe actorii Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Cristina Stamate, Alexandru Lulescu, Adriana Trandafir, Valentina Fatu, Ana Maria Donosa, Liliana Mocanu, Cristian Simion si Nae Alexandru, pe interpretii Alin Gheorghisan, Bianca Sarbu si Irina Ionescu acompaniati de orchestra dirijata de Dan Dimitriu, dar și Baletul teatrului (coreagrafia Cornel Popovici).

Spectacolele VIVA REVISTA si REVISTA REVISTELOR s-au jucat pe 27 si 28 septembrie in cadrul BUCHAREST COMEDY WEEK 2014.

Asadar, pe 4 si pe 5 octombrie, incepand cu orele 19.00 va asteptam la PREMIERA spectaclului SOSESC DESEARA.

Pe 11 octombrie, ora 19.00 este programat spectacolul PIEI, DRACE!, iar duminica, 12 octombrie, tot de la ora 19.00 va avea loc, la cererea publicului, spectacolul HOHOTE IN HERASTRAU, premiera Stagiunii Estivale 2014 care s-a jucat la Teatrul de Vara Herastrau in perioada 29 iunie – 5 august 2014.

STELA POPESCU si ALEXANDRU ARSINEL, premiati cu Diploma IN HONORIS, cu ocazia redeschiderii si a inaugurarii HANULUI GABROVENI, cel mai nou centru cultural – artistic al Bucurestilor

In cadrul manifestarii au participat Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, premierul Victor Ponta, dar și oameni de cultura, academicieni, profesori, ambasadori, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, personalitati publice ale vietii cultural-artistice si politice. Edilul-sef a acordat Diplome IN HONORIS unor personalitati care, prin activitatea lor, au promovat valorile romanesti in tara si in intreaga lume, printre care s-au numarat: Stela Popescu si Alexandru Arsinel, aflati mereu pe podiumul de premiere pentru activitatea lor, dar si in top-urile clasamentelor Cei mai iubiți romani sau Cei mai de incredere romani, Ioan Holender, care a primit Cheia Orasului pentru organizarea Festivalului George Enescu, Ion Caramitru, pentru contributia la revitalizarea Teatrului National, academicianul Constantin Balaceanu Stolnici, pentru intreaga sa activitate academica, Emil Hurezeanu, medicii care au supraviețuit accidentului aviatic din Apuseni – Radu Zamfir, Valentin Calu si Catalin Pivniceru, pentru devotamentul dovedit in salvarea vietilor omenesti, dar vedete de Televiziune, precum Andi Moisescu, Iuliana Tudor sau Teo Trandafir s.a.

ALEXANDRU ARSINEL – SI A FOST MANA LUI DUMNEZEU de Oana Georgescu, o carte asteptata de toata lumea

In aceasta toamna va fi lansata cartea ALEXANDRU ARSINEL – SI A FOST MANA LUI DUMNEZEU de Oana Georgescu (Editura ALL), jurnalist, scriitor si Secretar Literar Artistic al Teatrului Tanase. Este o carte dedicata medicilor romani carora marele actor le datoreaza sanatatea si chiar viata. Este un omagiu adus in primul rand Scolii Romanesti de Medicina si slujitorilor sai, o poveste despre cumpenele prin care a trecut si despre problemele de sanatate pe care le-a avut (si le are!) Alexandru Arsinel.