23 de ani de stagiuni in aer liber pentru Teatrul Masca!

Vineri, 1 mai, incepand cu ora 19.00, Teatrul Masca va deschide in Parcul Cismigiu cea de-a XXIII-a stagiune in aer liber.
In anul 1992 lipsita de posibilitatea de a repeta, fara sansa de a putea sustine spectacole in fata publicului pe care il cucerise in cei doi ani de la infiintare, trupa teatrului ia hotararea de a organiza, in semn de protest fata de indiferenta autoritatilor – Ministerul Culturii si Primaria Capitalei, o stagiune in aer liber, de doua saptamani, in Piata Victoriei, vis-a-vis de Guvernul Romaniei. In presa vremii apar articole despre acest protest inedit, iar manifestarile de simpatie oferite de publicul bucurestean vor ramine in memoria celor care au dormit in strada si au jucat impecabil, zi de zi la ora 13.00, timp de 15 zile, spectacole in aer liber. Atunci am ales sa jucam in strada si a fost o alegere care a marcat (atat de frumos!) destinul unui teatru care a ramas aproape de spectatorii sai in sala sau in spatii neconventionale!, declara Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.
Reunite sub denumirea Sub semnul ingerului, statui vivante si grupuri statuare inedite vor incanta publicul bucurestean din parcurile Cismigiu, Sebastian sau Tei in perioada 1-3 mai. Personaje pline de surprize si povesti de demult vor da aleilor un farmec aparte si vor face dintr-o banala plimbare in parc o aventura.
Detalii si program pe www.masca.ro.
Accesul spectatorilor este liber.