20 de ani de HOP

1 septembrie 1998. O zi provocatoare pentru tinerii actori care deschideau portile incapatoare ale generosului HOP. Era prima editie a unui eveniment frumos cu si despre actori tineri, liberi....O editie care a dat teatrului romanesc nume celebre azi: Pavel Bartos, Ada Milea, Dan Tudor, Dana Voicu.
O editie despre care regizorul Cornel Todea si, vreme de 15 ani directorul artistic al Galei, spunea ca este o invitatie „de a deveni martorii activi ai pasilor facuti de noua generatie pe un drum stravechi, dar plin de mereu noi surprize”.
De atunci s-au mai scurs 19 editii surprinzatoare, spectaculoase, seri pline de infuzie de tinerete si credem ca HOP este multumit de ceea ce a devenit. De tot talentul cu care tinerii actori au investit in imaginea lui pentru ca el sa devina o competitie dedicata viitorului teatrului romanesc. Noi toti am facut-o cu responsabilitate, cu placere, cu pasiune. La multi ani, HOP!
„HOP e un mic virus care ti se instaleaza in corp imediat dupa terminarea facultatii. HOP e o mica febra la inceput de cariera.” (Nicoleta Marica, participant in 2015)
„HOP cred ca e o combinatie de munca pe branci cu show-uri si petreceri.” (Adrian Loghin, participant 2015)
„HOP este mamica actorasilor.” (Marian Olteanu, participant in 2016).
”20 de actori despre 20 de ani de Gala HOP”
Pana la finalul acestei editii aniversare puteti urmari campania ”20 de actori despre 20 de ani de Gala HOP” – o privire de ansamblu asupra rolului si locului Galei HOP in viata artistilor de seama ai scenei romanesti de astazi. Nume care s-au format si pentru ca au participat sau au castigat premii la Gala HOP, precum Pavel Bartos, Mirela Oprisor sau Ana Ularu.
Tema editiei aniversare a Galei HOP este: SINGURATATE – Suportabila singuratate a fiintei la A.P.Cehov. Pe www.galahop.ro gasiti informatii despre activitatea lor profesionala despre dorintele lor. Despre aspiratiile unei generatii care nu va trece neobservata.
Iata un slide-show care ne plimba prin 20 de ani de Gala HOP si care ii prezinta pe cei 21 de concurenti de anul acesta. Speram sa va introduca in atmosfera estivala a apropiatei competitii actoricesti de la malul marii.
Puteti afla mai multe despre actorii aflati in competitie accesand www.galahop.ro si Agentia HOP http://galahop.ro/agentia-hop-2017/.
Puteti fi alaturi de ei si pe contul oficial de Facebook al Galei: https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) si pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER Romania).
In perioada 4 – 7 septembrie puteti urmari live competitia si vota favoritii pe www.galahop.ro. Astfel cu un simplu ”click”, oricine poate fi aproape de cei 21 de tineri artisti care aspira la trofeul HOP.
Organizatori: UNITER – Uniunea Teatrala din Romania, Vox Maris Grand Resort Costinesti
Proiect Cultural finatnat de: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Coproducator: Societatea Romana de Televiziune
Parteneri: Primaria municipiului Bucuresti, ARCUB – Centrul Cultural al municipiului Bucuresti, Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, TIFF – Festivalul International de Film Transilvania, ITI – Institutul International de Teatru, Sectia Romana