1.500 de spectatori au urmarit concertul extraordinar de Craciun al Corului Madrigal, la Ateneul Roman

Pentru al 54-lea an consecutiv, glasurile emblematice ale Corului National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” au adus magia sarbatorilor atat spectatorilor din sala Ateneului, cat si numerosilor ascultatori de radio, care au putut audia concertul in trasmisiune directa la postul Europa FM. Peste 55.000 de oameni au urmarit momentele transmise live pe pagina de Facebook a Corului Madrigal, postari care au avut un impact total de peste 146.000 de persoane. Concertul va fi transmis si pe postul de televiziune Digi 24, in ajunul Caciunului, pe 24 decembrie, de la ora 21:00.

Aproape 1.500 de spectatori s-au bucurat de colindele si cantecele de sarbatori interpretate de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” condus de Anna Ungureanu, la cele doua concerte extraordinare de Craciun sustinute la Ateneul Roman pe 18 si 19 decembrie.

Programul concertului a cuprins atat lucrari specifice de sarbatori din repertoriul international, precum „Stille Nacht” sau „Gaudete” , cat si o suita de colinde si cantece romanesti care vestesc Nasterea Domnului, precum „Steaua sus rasare”, „Noi umblam si colindam” sau „O, ce veste minunata”. In pauza, spectatorii au avut parte de o frumoasa surpriza in foaierul Ateneului: in fiecare seara, peste 200 de copii din corurile Programului National Cantus Mundi au sustinut un minirecital de colinde sub conducerea lui Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Cele 12 coruri invitate in cele doua zile de concert numara aproape 500 de copii din reteaua Cantus Mundi, veniti din Arad, Brasov, Cluj Napoca, Oradea, Sfantu Gheorghe si din Bucuresti. Atmosfera feerica a concertului a fost completata de zecile de aranjamente florale din trandafiri, flori exotice si fructe de sezon care au impodobit sala Ateneului Roman.

Finalul spectacolului a stat sub semnul bucuriei, al surprizei si al emotiei. In fiecare seara, glasurile celor peste 200 de copii din corurile Cantus Mundi au rasunat alaturi de cele ale Madrigalului, iar, in incheiere, publicul a fost invitat sa cante impreuna cu ei melodia „Jingle Bells” si sa acompanieze cu ajutorul a sute de clopotei de lut, lucrati special pentru aceasta ocazie de mesteri populari din Negresti-Oas, judetul Satu Mare.

Considerat un reper universal al muzicii corale, ansamblul Madrigal sustine in fiecare iarna concerte de colinde in tara si in Capitala, pentru a aduce bucuria Craciunului in sufletele cat mai multor oameni. Anul acesta, peste 10.000 de spectatori din tara au avut placerea de a simti emotia sarbatorilor prin interpretarea desavarsita a Corului Madrigal. Incepand cu 8 decembrie, celebrul ansamblu coral s-a aflat intr-un turneu national si a sustinut concerte pe scenele din Caracal, Bacau, Bistrita si Tirgu Mures, unde a fost primit cu foarte multa caldura si bucurie.

„Corul Madrigal a facut o sarbatoare din spectacolul extraordinar de Craciun de la Ateneu, in care au fost integrati aproape 500 de copii din Programul National Cantus Mundi, care au cantat impreuna cu publicul. Ne pregatim pentru un an foarte bogat, pentru ca, in 2018, odata cu Centenarul Marii Uniri, Corul National de Camera <> implineste 55 de ani de la infiintare. Pregatim spectacole frumoase, vom fi prezenti in Anglia, la British Museum, in Franta, la Domul Invalizilor, la Notre-Dame de Fourvière din Lyon, la Victoria Hall din Geneva. Mai mult decat atat, Programul National Cantus Mundi se va bucura de noi si noi energii, caci in 2018 dorim sa ajungem in toate scolile din Romania si sa ducem la indeplinire ideea pe care am lansat-o acum doi ani, << Nici o scoala fara cor>>”, a spus Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

„In numele meu si al colegilor mei, va transmit numai bine, multa sanatate si sa invatam sa ne acceptam unii pe altii. Noi asta facem de fapt, suntem mesagerii unei idei foarte importante: suntem diferiti dar, atunci cand cantam, suntem impreuna, suntem la fel si suntem la fel de importanti. Sarbatori fericite, cu multa sanatate si liniste sufleteasca!”, a spus Anna Ungureanu, dirijorul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Transmisiunile minirecitalurilor sustinute de corurile de copii din Programul National Cantus Mundi din pauzele celor doua concerte pot fi urmarite aici:
bit.ly/LIVE-CM-Ateneu-18dec
bit.ly/LIVE-CM-Ateneu-19dec

Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate.

Foto: Andra Aron