Stefan Popescu la Art Safari 2022

La Art Safari 2022, va invitam sa vizitati stralucitoarea expozitie dedicata artistului Stefan Popescu (1872-1948) – unul dintre cei mai importanti pictori interbelici si un mare calator-explorator. Dupa terminarea studiilor artistice la Munchen, in Germania, Stefan Popescu pleaca la Paris, unde traieste timp de aproape 14 ani. In Franta calatoreste foarte mult in Bretania, unde ramane chiar si sase luni pe an, inspirat fiind de peisajele de la malul marii, cu barci.

Expoziția „Ștefan Popescu. Povestea călătoriilor” (curator: Dr. Elena Olariu), realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, aduce în atenția publicului un artist interbelic major, celebrat la 150 de ani de la moartea sa. Ștefan Popescu, deși a locuit o mare parte a vieții la Paris, alături de Constantin Brâncuși, a fost unul dintre cei mai premiați artiști români, în România și în străinătate. Între altele, este singurul artist român care a participat la trei ediții ale Bienalei de la Veneția (in anii 1924, 1938, 1942). Ștefan Popescu a fost unul dintre pictorii preferați ai Reginei Maria, care i-a achiziționat multe lucrări pentru colecția sa privată. Franța, Turcia, Maroc, Tunisia, Alger, Elveția, Italia, Grecia, Iugoslavia, Germania sunt câteva dintre țările care l-au inspirat și pe care le-a redat pe pânzele sale, dintre care multe se află în expoziția de la Palatul Dacia.

Expoziția „Ștefan Popescu. Povestea călătoriilor” din cadrul Art Safari, este deschisa la Palatul Dacia-Romania din Bucuresti, in perioada 23 septembrie – 11 decembrie 2022.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras