Sorina si Leontin Tibacov, Work in progress la Sibiu

Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal gazduieste pana pe 28 aprilie 2016 expozitia Work in progress a artistilor Sorina Tibacov (pictura) si Leontin Tibacov (instalatii/ ceramica). Expozitia care aduce la un loc pictura, realizata de Sorina si instalatiile ceramice ale lui Leontin, ce ilustreaza experientele, cautarile si influentele diferite ale celor doi artisti este sponsorizat de Consiliul Judetean Alba si FILDAS Art, prin Programul “Catena pentru Arta”.
Aceasta expozitie reprezinta o noua etapa in dezvoltarea carierelor celor doi artisti vizuali, care, desi sot si sotie, au personalitati distincte, viziuni, experiente si cautari diferite. Asa cum sustin cei doi artisti, prin acest proiect ei interactioneaza direct cu publicul, facand o autoevaluare. Expozitia a carei curator este Robert Strebeli, este rodul unor achizitii si experimente facute de-a lungul anilor, dar contine si germenii unor viitoare moduri de exprimare.
Artist plastic cu o carte de vizita impresionanta, Sorina Tibacov este membra a Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica (presedinte de onoare este Anca Vlad, iar Presedinte, Rodica Xenia Constantin) din Romania si a Uniunii Artistilor Plastici din Romania. A participat la doua editii ale taberei internationale de creatie ,Poduri Europene de la Eforie Sud, eveniment anual organizat de Fundatia Fildas Art, prin Programul Catena pentru Arta. Profesor de specialitate la Liceul de Muzica si Arte Plastice din Alba Iulia, Sorina Tibacov este o adepta a picturii abstracte, lucrarile sale fiind greu de inteles pentru publicul neavizat: Imi vine in minte replica lui Caramfil – mana intinsa fara poveste nu capata nimic. Asa este si cu pictura abstracta, este o mana intinsa care nu spune nimic. De obicei lucrurile seci si goale de literatura sunt greu de inteles. Sunt pentru oameni fie avizati, fie primitivi. Omul fara pregatire apreciaza cel mult culoarile folosite, sustine artistul plastic. Lucrarile sale au fost prezentate la zeci de expozitii, atat in tara cat si in strainatate. Artista considera ca la noi au succes picturile care sunt magulitoare pentru privitori, care trebuie sa inteleaga tema. .
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu