”Ritual” cu Alexandru Mărginean și Teodor Ștefan

Galeria Căminul Artei / Centrul Artelor Vizuale găzduiește până pe 7 martie 2022 expoziția de pictură ”Ritual” semnată de Alexandru Mărginean și Teodor Ștefan.

Deși sunt din generații diferite, cei doi artiști nu sunt la prima colaborare și propun publicului pasionat de arte plastice ”un dialog încântător, pe teme mitologice”.

Pasionat de pictură și moștenitor al talentului provenit din familia iluștrilor săi părinți, Viorel Mărginean şi Olga Mărginean, Alexandru Mărginean (53 ani) este Lector Universitar Doctor la Universitatea Naţională de Artă București, Facultatea de Arte Decorative și Design, Catedra Modă – Design Vestimentar. ”Pic­turile şi desenele lui, aşternute în culori generoase, sunt un spectacol vizual incitant şi pa­sionant, ju­cat de obicei pe teme auto­biografice” – nota o cronică despre artistul plurivalent care este Doctor în Estetica Artelor Plastice, tema aleasă fiind ”Conceptul de Artă Ambientală”.

Mai tânărul Teodor Ștefan (27 ani), este un pictor de excepție și foarte prolific (a participat la peste 70 de expoziții, dintre care 27 internaționale!), care surprinde prin tehnică și sensibilitate, reușind ca, prin lucările sale ”fără nume”, să aducă emoție, culoare și simboluri de el știute, dar pe care cei care vizitează expoziția ”Ritual” de la Căminul Artei, le vor desluși, cu siguranță. Artist vizual multidisciplinar, el ”experimentează continuu și încearcă noi modalități de comunicare prin intermediul imaginiI”. Asist. Univ. Drd. la UNAP, Departamentul Pictură, el aste membru UAP, al Center for Book Arts (New York) și Letterform Archive (San Francisco).

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.

Realizator: Oana Georgescu