2, filmul unei povesti de dragoste

Emanuel Parvu e regizorul. E la a doua montare la Teatrul Metropolis din Bucuresti, cu piesa Doi pe o banca.

Subiectul trebuie ca ii e foarte drag, pentru ca a realizat si un scurt metraj dupa aceeasi piesa. Filmul se numeste 2 si se plimba deja pe la festivaluri.

Protagonistii sunt doi actori maturi, Ana Ciontea si Mircea Rusu, carora pelicula le inlesneste o apropiere extrem de vie de eroii piesei lui Ghelman. De urmarit!

A doua interpretare, pe scena, diferita…alti actori, alte experiente, alte incarcaturi emotionale. E vorba de Florin Zamfirescu si Tania Filip, profesorii de scoala ai lui Emanuel Parvu. Sa ne aducem aminte ca pentru prima montare a piesei Doi pe o banca, regizorul Emanuel Parvu i-a ales pe tinerii Mihai Bendeac si Adela Popescu. Prezenta montare aduce pe scena doi actori, incarcati si ei si poate si impovarati de experientele vietii, Florin Zamfirescu si Tania Filip. Probabil va urma o punere in scena cu actori din alta generatie.

Povestea unei femei si a unui barbat care se intalnesc intr-o noapte, intr-un parc are ceva din toate povestile de iubire. Impartasita sau ratata, cu despartiri, divorturi, asteptari, dezamagiri. Fiecare tinjeste dupa iubire, fiecare tinjeste dupa fericirea pe care isi imagineaza ca numai celalalt i-o poate aduce.

2 si Doi pe o banca, doua oglinzi artistice, in care ne putem privi, despre incredibila greutate de a fi om si de a tinji neobosit dupa iubire.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Ioana Bercaru